En büyük yatırımımız gençlere ve çocuklara olacaktır

En büyük yatırımımız gençlere ve çocuklara olacaktır

Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün "Genç Ofis" açılış programında konuşan Muş Valisi Doç. Dr. İlker Gündüzöz, en büyük yatırımı gençlere ve çocuklara yapacaklarını söyledi.

Muş merkez İMKB Anadolu Lisesinde Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından "Genç Ofis" projesinin açılışı yapıldı. "Genç Ofis" açılış programına Muş Valisi Doç. Dr. İlker Gündüzöz’ün yanı sıra Milli Eğitim İl Müdürü Metin İlci, Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Güler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Projeyle okuma oranlarını arttırmak hedeflenirken aynı zamanda öğrencilerin boş vakitlerini değerlendirmelerine ve araştırma yapmaya yönelmelerine de olanak sağlanıyor.

Açılış programı sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Muş Valisi Doç. Dr. İlker Gündüzöz, en büyük yatırımı gençlere ve çocuklara yapacaklarını belirterek 3 farklı okulda daha "Genç Ofis" açılması için talimat verdiğini söyledi.

Gündüzöz, "Klasik bir kütüphane ortamından ziyade hem santranç hem de sunum cihazı ile gösteri yapma imkânı ve bilgisayarlarımız mevcuttur. Çocuklarımız burada hem internete bağlanabilecek hem de kitap okuya bilecekler. Bu projeyi geliştireceğiz. Projenin içerisine kulaklıkla müzik dinlemeyi de yerleştireceğiz. İlk etapta 3 okulda daha örnek projeyi hayata geçireceğiz. Burada çok nezih ve cezbedici bir ortam var. Muş’ta yaklaşık 400 bin nüfusumuz var. Bunun 100 bini öğrencidir. Genç ve çocuk nüfusumuz çok fazla. Bizim bu alana önemli yatırımlar yapmamız gerekir. Bu konsepti yaygınlaştıracağız. Hep birlikte okuyan bir Muş olacağız. En büyük yatırımımız gençlere ve çocuklara olacaktır." ifadelerini kullandı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Güler ise yaptığı açıklamada, projenin öğrenciler için çok faydalı olacağını belirterek, "Burada yaklaşık 4 bin kitap bulunmakta. Öğrencilerimiz ansiklopedilerden tutun da romanlara, gazetelere ve bulmacalara kadar her türlü yayını bulabilecekler. Bunun haricinde kitap okumaktan sıkılan öğrenciler için satranç masalarımız ve mangala oyunlarımız mevcut. Gerek bilimsel araştırmayı geliştirmek amacıyla gerekse ödevlerini yapmak üzere bilgisayarlarımız mevcut. Yine perdelere tanıtıcı ve bilgilendirici filmleri yansıtarak öğrencilerimizi geliştirmeye yönelik çalışmalar yapacağız. Aynı zamanda ikramlarımız olacaktır. Bunun haricinde Milli Eğitim İl Müdürlüğü personellerimizle birlikte burada projeler yürüteceğiz. Bu sayıyı ana bölgelerde olan pilot okullarımıza uygulayıp sayıyı arttırmayı hedefliyoruz. Sayın valimiz de gereken desteği bize vereceğini söyledi." şeklinde konuştu.

Açılış programı yapılan ikramların ardından son buldu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.