Ensar-Der'den Suriyelilere ensar oluyor

Ensar-Der'den Suriyelilere ensar oluyor

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde Umut Kervanı Platformu bünyesinde çalışmalarını sürdüren Ensar-Der, Suriyeli muhacirlere ensar olmayı sürdürüyor.

ŞANLIURFA – Ceylanpınar’da Umut Kervanı Platformu çatısı altında faaliyet yürüten Ensar ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Ensar-Der), Suriye’li  muhacirlere ensar olma misyonunu sürdürüyor.

 

Ensar-Der Suriye’deki savaşın başından beri mazlum Suriye halkına yaptığı yardımlarla adından söz ettirmişti.

 

Bununla yetinmeyen Ceylanpınar Ensar-Der, aynı zamanda ilçede bulunan maddi durumu düşük ailelere de nakdi yardım, gıda ve giyecek noktasında yardımlarını ulaştırıyor.

 

Ensar-Der Başkanı M. Salih Başkurt yardımlarla alakalı yaptığı açıklamada,  “Yaklaşık 7aydır Suriyeli sığınmacılara yönelik yardım ve hizmet merkezli bir yol haritası belirledik. bu kapsamda duyarlı halkımız ve STK’lardan gelen ayni ve nakdi yardımları tüm üye ve gönüllülerimizle birlikte ihtiyaç sahiplerine ulaştırma noktasında gerekli gayreti sarf ettik. Bugüne kadar bizi yalnız bırakmayan Umut Kervanı Platformu’na üye derneklerden Adana Umut-Der, Cizre Mustazaflar Cemiyeti, Diyarbakır Umut Kapısı Gıda Bankası, Van Rahmet Eli Gıda Bankası, Ergani Kardeş –Der ve en son olarak da Bingöl Merhamet Eli Gıda Bankası gönderdikleri mütevazi nakdi yardımla bizi yalnız bırakmadılar. Gerek bu STK’lardan gerekse STK’lar bünyesinde üye ve gönüllü halktan Allah razı olsun inşallah” ifadelerini kullandı.

 

Başkurt açıklamasının sonunda, “Öncelikle önümüzde mübarek ramazan ayı münasebeti ile Ensar-Der olarak nakdi yardım ve gıda noktasındaki ihtiyaçlarımızı karşılama adına duyarlı STK ve hayırseverlerden yardım bekliyoruz “ şeklinde konuştu. (Mazlum Gül - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.