Eski okulu yıkılıp yeniden yapılacak

Eski okulu yıkılıp yeniden yapılacak

Bingöl'ün Karlıova ilçesinin en eski okulu olarak bilinen Hüseyin Hüsnü Tekışık Ortaokulu yıkılıp yerine yenisi yapılacak.

Bingöl'de meydana gelen depremde hasar gören Karlıova Hüseyin Hüsnü Tekışık Ortaokulu'nun yıkılıp yerine yenisin yapılacağı öğrenildi.

1984 yılında yapılan Karlıova’nın en eski okulu unvanına sahip olan Karlıova Hüseyin Hüsnü Tekışık Okulu, geçmiş yıllarda yaşanan depremlerden dolayı ağır hasar almıştı.

Daha önce bir kez güçlendirmesi yapılan okulun 2011 yılında yeniden kontrolden geçtiği ve bu kontrolde okul duvarlarından karot örnekleri alınmıştı. Alınan Karot örneklerinde okulun sağlam olmadığı raporu verilmiş ve okulda okuyan öğrencilerin büyük tehlikeler altında eğitim ve öğretimlerini devam etmeleri velileri tedirgin etmişti.

Karlıova Kaymakamı Levent Yetgin’in girişimleri ile 16 derslikli olan okulun yıkılıp yerine 25 derslikli bir okulun yapılmasının kararlaştırıldığı öğrenildi.

Yapılacak yeni okulun ödeneğinin çıktığı ve önümüzdeki günlerde ihalesinin yapılacağı belirtildi. Okulun bir eğitim ve öğretim yılında tamamlanması planlanıyor.

2014–2015 eğitim ve öğretim yılının sona ereceği Haziran ayında okulun yıkılacağı ve önümüzdeki yıl burada okuyan öğrencilerin İmam Hatip ortaokulunda eğitimlerine devam edeceğini ifade eden Kaymakam Yetgin,  eğitime büyük önem verdiklerini ifade ederek, “Karlıova genelinde eğitim ve öğretimin daha iyi olabilmesi için okullarımızın standartlarının yükseltilmesi büyük önem taşımaktadır. Bu amaçla devletimizin imkânları seferber edilerek Karlıova’da yoğun bir şekilde okul yapımı gerçekleştirilmektedir. Bizler de yapımı devam eden okulların her aşamasını takip ederek ve bizzat ziyaret edip denetleyerek yatırımların biran evvel tamamlanmasını sağlama gayretindeyiz. 2015 yılı içerisinde ilçe milli eğitim Müdürlüğümüz bünyesine 13 milyon TL verilerek ilçemize yatırımlar yapılacaktır.” dedi.  (İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.