Evrensel: Hizbullah Yeniden mi Devrede?

Evrensel: Hizbullah Yeniden mi Devrede?

Evrensel Gazetesi Batman’da yaşanan olaylarla ilgili olarak ‘Batman’da Ne Oldu? Hizbullah Yeniden mi Devrede?’ başlıklı yeni bir haber dosyası hazırladı. Hazırlanan dosyada çarpıtmalara yer verilmesi ve HÜDA PAR’ın karalanmaya çalışılması dikkat çekti.

Batman’ın Petrol Mahallesi’nde 2 Kasım Cumartesi günü Hür Dava Partisi üyeleri parti broşürleri dağıtırken, BDP/PKK’li bir grubun engelleme ve saldırılarıyla karşılaşmıştı. HÜDA PAR üyelerine yönelik bu saldırının ardından kısa bir süre sonra da mahalledeki bir düğüne ateş açılmıştı. Düğüne yapılan silahlı saldırı sonucu Özcan Temel’in öldürülmesi, son dönemlerin en çok tartışılan ve gündeme oturan olaylarından biri oldu. Evrensel Gazetesinden Cumhur Daş ve Erdal İmrek ‘Batman’da Ne Oldu? Hizbullah Yeniden mi Devrede?’ başlığıyla hazırladığı haber dosyasını okuyucularıyla paylaştı.

Evrensel Gazetesi’nin BDP İl Eş Başkanı Rahşan Çarboğa, HÜDA PAR İl Başkanı Aydın Gök ve Batman Medya Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mustafa Seven ile yaptığı söyleşiler üzerine hazırladığı Haber Dosyasında dikkat çekici çarpıtmalara ve karalamalara yer verilirken komplolara kurban seçilen V.G. ise direk hedef tahtasına alınarak tetikçi gibi gösterildi.

Komplolara Kurban Seçilen V.G. Tetikçi Gibi Gösterildi
BDP İl Eş Başkanı Rahşan Çarboğa’nın, “Biz bu olay yaşandığı zaman, ‘Bu organize bir iş’ dedik. Tetikçinin yanında olayı azmettiren, silahı veren karanlık güçlerin ortaya çıkarılmasını istedik. Bu olayın arkasındaki güçlerin açığa çıkarılması bölgenin huzuru açısından çok önemli. Bu nedenle biz asıl olarak arka plandakilerin ortaya çıkarılmasını istiyoruz.” açıklamasında V.G.’yi mahkeme kararıyla kesinleşmiş ve kendiside bunu itiraf etmiş gibi bir kesinlik içinde anlatmaya BDP’lilerin V.G. yi karalamak için bilinçli bir yönlendirme ve saptırma içinde olduğu kanısını ortaya çıkardı.

BDP: HÜDA PAR’a Çağrıda Bulunduk!
HÜDA PAR’a olayın aydınlatılması için çağrıda bulundukları yalanını uyduran Çarboğa, “Kendilerine çağrı yaptık; ‘Gelin bu olayı birlikte açığa çıkaralım’ dedik. Ancak bu çağrılarımız yanıt bulmadı. HÜDA PAR partimizi hedef alan açıklamalar yapmayı tercih etti. Bu nedenle de bir görüşmemiz olmadı.” yaftasında bulundu.

Oysa Hür Dava Partileri daha önce yaptıkları açıklamalarda BDP’ye çağrıda bulunmuş, olayın aydınlatılması ve araştırılması için ortak komisyon teklifini sunmuştu. Konuyla ilgili HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, “Olayın failinin bulunmasını herkesten önce biz istiyoruz. İş birliği teklifi yapıyoruz. BDP ve HÜDA PAR beraber bir komisyon kursun ve bu olayı araştırsın” demişti.  (Hürseda Haber)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.