"Faydasız bilginin yanlış yolda kullanılmasının hüsranını yaşıyoruz"

"Faydasız bilginin yanlış yolda kullanılmasının hüsranını yaşıyoruz"

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, günümüzde faydasız bilginin yanlış yolda kullanılmasının hüznünü yaşadıklarını söyledi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Muş İl Müdürlüğü tarafından "Kariyer Sohbetleri" kapsamında gerçekleştirilen konferansa katıldı.

Muş Alparslan Üniversitesi Sebahattin Zaim Konferans Salonu'nda düzenlenen programda Erbaş, "Bilgiden Bilince" başlıklı konferansında, İslam'ın ilk emrinin 'oku' olduğuna değinerek, İslam'ın ilme verdiği önemi anlattı.

İnsanın, yaratılış gayesini anlaması için bilgi sahibi olması gerektiğini belirten Erbaş, "Bilginin kaynağı vahiydir ve o doğru bilgiyi insanlığa ulaştıran da peygamberlerdir. Bilgi hamalı olunmamalıdır. Bilgiyi zihnimize yerleştireceğiz. Aynı zamanda onun işlevsel hale gelmesi için çaba göstereceğiz. Bugün faydasız bilginin yanlış yolda kullanılmasının hüsranını, ıstırabını yaşıyoruz. Bilgiyle çeşitli silahlar üretiliyor. O silahlar insanların grup grup ölümüne de sebep olabiliyor. Bakıyorsunuz örgütler kuruluyor. O örgütlere silahlar veriliyor. O silahlarla insanlar öldürülüyor. Bu da bilgiyle yapılıyor. Onun için faydalı bilginin peşinde olacağız. Uyarmak ve doğruyu insanlara anlatmak için bilgi lazım. Bilgi olmadan olmuyor. Önemli olan, bilgiyi insanlığın faydasına kullanabilmektir." dedi.

Konferansa; Muş Valisi Aziz Yıldırım, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı, Diyanet İşleri Başkanlığının üst düzey yöneticileri, Muş İl Müftüsü Alettin Bozkurt ve öğrenciler katıldı.

İLKHA














 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.