"FETÖ ile PKK’nın kardeş örgütler olduğunu 15 Temmuz'da gördük"

"FETÖ ile PKK’nın kardeş örgütler olduğunu 15 Temmuz'da gördük"

Başbakan Yıldırım, "Bakın FETÖ ile PKK’nın kardeş örgütler olduğunu 15 Temmuz gecesi hep beraber gördük. Bunlar hep beraber hareket ediyor. Bunların ipi aynı merkezde." dedi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Halk Oylaması kapsamında geldiği Muş’ta halka seslenen Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Bakın FETÖ ile PKK’nın kardeş örgütler olduğunu 15 Temmuz gecesi hep beraber gördük. Bunlar hep beraber hareket ediyor. Bunların ipi aynı merkezde." dedi.

Olumsuz hava şartları ve yoğun sis nedeniyle yaklaşık 2 saat gecikmeyle miting alanına gelen Başbakan Binali Yıldırım, burada toplanan kalabalığa hitap ederek, 16 Nisan'da Türkiye’ye kalıcı bir baharın geleceğini söyledi.

Başbakan Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde yalan yanlış şeylerin anlatıldığını belirterek, bir sistem değişikliğine gidildiğinin altını çizdi. Yıldırım, "Ama benim Muşlu kardeşlerim, Muş’un güzel insanları işin doğrusunu biliyor. Bu gelen sistem, çok basit anlatıyorum size. İki tane sandık gelecek önümüze, bu sistem değiştiği zaman, 16 Nisan’da referandumu yapacağız. İnşallah ‘Evet’ oylarınızla bu sistemi değiştireceğiz. Darbelerden kalan bu anayasayı artık tedavülden kaldıracağız." dedi.

Terör örgütlerinin bu halka çok acı çektirdiğini vurgulayan Başbakan Yıldırım, şunları söyledi: "Muş’u da, Bitlis’i de, Bingöl’ü de, Van’ı da hep beraber savunduk. Çanakkale’de de bir olduk, Sarıkamış’ta beraber olduk, İstiklal Savaşı’nda bir kez daha Türkiye olduk. Türkler, Zazalar, Kürtler, Araplar hep birlikte bu toprakları kazandık. Cumhuriyet tarihi içerisinde belirli dönemler içerisinde her toplum belirli zulüm ve eziyet gördü. İnançlarımız, değerlerimiz, kimliklerimiz inkar edildi. Bunların hepsine sabrettik, karşı koyduk, bir birimize dayandık, bir birimize güvendik ve bugüne kadar ayakta durduk. 80’li yıllarda bölücü terör örgütü aramıza girmek istedi, kan akıttılar. Hem Türklere hem Kürtlere acı yaşattılar. Askerimizi, polisimizi, korucularımızı, çocuklarımızı katlettiler. Gençlerimizin kanını akıttılar. En büyük zararı da buraya verdiler, Kürt kardeşlerimize verdiler. Muş’un bu meydanında ilan ediyorum Kürtlüğünüzle, Zazalığınızla, Türklüğünüzle iftihar edin, onlar sizin gurur nişanenizdir." Diye konuştu.

15 Temmuz ABD destekli darbe girişimine de değinen Başbakan Yıldırım, "Bakın FETÖ ile PKK’nın kardeş örgütler olduğunu 15 Temmuz gecesi hep beraber gördük. Bunlar hep beraber hareket ediyor. Bunların ipi aynı merkezde. Bugün artık net görüyoruz. Ne bölücü PKK ve ne katil FETÖ örgütü; Türklerin, Kürtlerin, Arapların iyiliğini istemiyor. Bunların ipini tutan dışarıda. Bunların ipini tutanlar, bölgede kendi düzenlerini kurmak için kardeşi kardeşe kırıyor. Oysa bunlar ne dindar, ne milli, ne yerli, ne de solcudur. Bunlar alçak katil sürüsüdür."

Bazı ülkelerin hem FÖTE’ye hem de PKK’yi desteklediğini belirten Başbakan Yıldırım, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Neden yapıyorlar? Onları sevdiğinden mi? Hayır. Bu örgütleri Türkiye aleyhine kullanmak istiyorlar. İşleri bitince bu örgütleri de bir kenara koyacaklar. Biz seksen milyon uyanık olacağız. Bunların niyetlerini biliyoruz. Hep birlikte kardeşliğimizi daha da sağlamlaştırarak bunlara geçit vermeyeceğiz. Bu sistemde demokrasimizin standartları daha da gelişecek, milletin iradesi sandığa daha fazla yansıyacak, seçilen cumhurbaşkanı en az yüzde elli ile seçileceği için bu istikrarı getirecek, karşılıklı uzlaşmayı, kardeşliği getirecek." şeklinde konuştu.(Şükrü Tontaş-İLKHA)






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.