“FETÖ ve 28 Şubat mağdurlarına el atılmazsa, bunun vebali çok ağır olur”

“FETÖ ve 28 Şubat mağdurlarına el atılmazsa, bunun vebali çok ağır olur”

Mersin’de bulunan 28 Şubat ve FETÖ mağduru mahkum aileleri İLKHA’ya konuşarak, onlarca yıldan beri yaşadıkları mağduriyetin son bulması için adalet istediklerini dile getirdiler.

Mersin’de aileleri bulunan Kaan ve Adnan Aktaş, Ali Rıza Yönden ve Bila Soydaş’ın aileleri   adalet İLKHA’ya  konuşarak, onlarca yıldan beri yaşadıkları mağduriyetin son bulması için adalet çağrısında bulundular.

Kaan ve Adnan Aktaş kardeşlerin kız kardeşi Nurşen Aktaş, 22 sene önce gencecik iki ağabeyinin haksız yere gözaltına alınıp, ceza evine atıldığını belirterek, “ 1995 te henüz biri 18 ve diğeri 22 yaşında olan her iki ağabeyim gözaltına alındılar. Bir ay  boyunca ağır işkencelerden geçirildikten sonra cezaevine konuldular.10 sene devam eden duruşma sonucunda zaman aşımına uğramamaları için, son mahkemelerinde gece 12’de hukuksuz bir şekilde bütün mahkumlara müebbet vererek  karara bağladılar. Abilerim 22 yıldır  Güneydoğu’da yaşanan çatışma ve sokağa çıkma yasağından ötürü 1,5 yıldır Şırnak’ta kalan abilerimin görüşlerine ailem olarak gidemiyoruz,  onları göremiyoruz. Bu mağduriyetimizi dile getirmek istiyoruz ve bu mağduriyetlerin bir an önce sona erdirilmesini istiyoruz. Kesinlikle af istemiyoruz adil bir yargılama istiyoruz. Tam aksine kendilerinden af dilenmesine inanıyorum çünkü mağdur olan kendileridir, zulme uğrayan kendileridir .Bu  zulmün artık bitmesini istiyoruz, eğer buna bir el atılmazsa bunun hesabı diğer tarafa kalacaksa bunun vebali çok ağır olur.” dedi.

Ali rıza Yönden’nin annesi Azime yönden ise başta Cumhurbaşkanı olmak üzere yetkiyi elinde bulunduranlara seslenerek,” Cumhurbaşkanına  çağrım, oğlumun  tekrardan yargılamasını ve adaletin yerini bulmasını istiyorum. 5 vakit namazlarımızda onların özgür olması için dua ediyorum.   Oğlumun kötü bir şey işlediğine inanmıyorum. Kendisini İslam’a adamış ve camide çocuklara Kur’an dersi veriyordu ve bunun bir suç olduğunu nerden bilebilirdi. Ergenekon ve diğer  davalarda mahkum edilenler bırakıldı. 4-5 yıldır solunum yetmezliği  rahatsızlığımdan ötürü oğlumun görüşüne gidemiyorum.  Hükümetin adaletli olmasını istiyorum oğlumun tekrardan yargılanmasını istiyorum.” Şeklinde konuştu.

Ali rıza Yönde’nin  abisi İzzet Yönden ise şöyle konuştu:

“Kardeşim 17,5 yıldır suçsuz bir şekilde cezaevinde yatıyor. FETÖ   tarafından iftirayla kumpaslarla niceleri kardeşim gibi insanlar suçsuz olarak cezaevlerine alındı. Annem 3 yıldır KOAH hastası olduğu için kardeşimin görüşüne götüremiyoruz. Biz adalet istiyoruz, şayet af verilmeyecekse kardeşim ve diğer Yusufiler için tekrardan yargılama istiyoruz.”

Bilal Soydaş’ın anne ve babası ise oğullarının 20 yıldır cezaevinde olduğunu belirterek, “Oğlumuz Bilal Soydaş 20 yıldır cezaevindedir. Oğlumuzun cezaevinde olmasından ötürü çok mağdur olduk, rahatsızlık ve ihtiyarlığımızdan dolayı Diyarbakır cezaevinde kalan oğlumuzun görüşüne gidemiyoruz ve hükümetten adalet istiyoruz.” şeklinde konuştular. (İLKHA)













HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.