Fransa Dışişleri Bakanı Erbil'de

Fransa Dışişleri Bakanı Erbil'de

​Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Irak Kürdistanı Başkanı Neçirvan Barzani ve Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Genel Başkanı Mesud Barzani ile Erbil'de bir araya geldi.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Bağdat’taki temaslarının ardından dün akşam Erbil’e geldi.

Drian, Erbil'deki temasları kapsamında Irak Kürdistanı Başkanı Neçirvan Barzani ile bir araya geldi, ortak basın açıklaması düzenledi.

Barzani, basın açıklamasında yaptığı konuşmada, "Fransa Dışişleri Bakanının bu dönemdeki ziyareti bizim için önemlidir ve Fransa’nın Kürdistan Bölgesi’ne devamlı bir şekilde desteğinin işaretidir." dedi.

Barzani, "Kürdistan halkı adına her zaman zor dönemlerde Kürdistan Bölgesinin anayasal haklarını destekleyen Fransa’ya teşekkür ediyoruz. Macron’un oynadığı önemli rol, Kürdistan halkı tarafından unutulmayacak." ifadelerini kullandı.

Fransa’nın 2017 yılında Kürdistan Bölgesi’ne yönelik ablukanın kırılmasında önemli bir rol oynadığını ve Erbil ile Bağdat arasında müzakerelerin başlamasına yardımcı olduğunu kaydeden Barzani, "Fransa, DAİŞ savaşında Koalisyonun önemli bir üyesi olarak Kürdistan Bölgesi be Irak’ın en önemli müttefiki olarak kayda değer bir rol oynadı. Kürdistan Bölgesi ve Irak’ın halen Fransa ve Uluslararası Koalisyonun desteğine ihtiyacı var." ifadelerini kullandı.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian ise, Kürdistan Bölgesi’nde bulunmaktan mutlu olduğunu belirterek, sekizinci kez Kürdistan Bölgesi’nde olduğunu ifade etti.

Kürdistan Bölgesi ile Fransa arasındaki ilişkilere dikkat çeken Le Drian, "İlişkilerimizi ve dostluğumuzu güçlendireceğiz" dedi.

Le Drian, Kürdistan Bölgesinin takdire şayan bir şekilde göçmenlere ev sahipliği yaparak olumlu bir rol oynadığını belirtti.

Le Drian, Mesud Barzani ve Mesrur Barzani ile görüştü

Le Drian, temasları kapsamında daha sonra KDP Genel Başkanı Mesud Barzani ile Erbil’in Selahaddin ilçesinde bir araya geldi.

Görüşmeye ilişkin Mesud Barzani’nin basın ofisinden yapılan açıklamada, Irak ve Kürdistan Bölgesi’nin Fransa ile ilişkilerinin ele alındığı belirtildi.

Son dönemdeki siyasi ve ekonomik gelişmelerin ele alındığı görüşmede tarafların, DAİŞ'in son dönemdeki hareketlilik ve eylemlerinin görüşüldüğü ifade edildi.

Barzani ile Drian görüşmesinde ayrıca, Fransa’nın Kürdistan Bölgesi’nin anayasal hakları konusundaki desteği ve Erbil ile Bağdat ilişkileri de konuşuldu.

Dışişleri Bakanı Le Drian, Kürdistan Bölgesi ziyareti ve Başkan Barzani ile görüşmesi ile ilgili mutluluklarını dile getirdi.

Le Drian, ayrıca Irak Kürdistanı Başbakanı Mesrur Barzani ile bir görüşme gerçekleştirdi.

İLKHA
Fransa Dışişleri Bakanı Erbil'de

Fransa Dışişleri Bakanı Erbil'de

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.