Gaziantep’te ailelerin tercihi 'Yusuf' ile 'Zeynep' isimleri oldu

Gaziantep’te ailelerin tercihi 'Yusuf' ile 'Zeynep' isimleri oldu

Gaziantep’te bebek sahibi olan aileler, çocuklarına isim koyarken tercihlerini en çok Zeynep ve Yusuf gibi isimlerden yana kullandı.

Gaziantep’te aileler, yeni doğan bebeklerine, kız ve erkek çocuklarda İslami isimleri koymayı tercih etti. Kentte geçen yıl doğan erkek bebeklerde ‘Yusuf’ isminin öne çıktığı görülürken, kız bebekleri için ‘Zeynep’ ismi  tercih edildi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Gaziantep Bölge Müdürlüğü tarafından, 2016 yılında dünyaya gelen kız ve erkek bebeklere verilen isimlerle ilgili verilerine göre, kız bebeklerde ilk sıradaki ismin ‘Zeynep’, erkeklerde ise ‘Yusuf’ oldu.

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarına göre, 2016 yılında doğan bebeklere konulan isimler incelendiğinde, kızlarda ‘Zeynep’, erkeklerde ise ‘Yusuf’un ilk sırada tercih edilen isimler olduğu görüldü.

2016 yılında doğan kız bebeklere verilen en popüler ilk 3 isim sıralamasında ise her hangi bir değişiklik olmazken, bir önceki ADNKS sonuçlarında olduğu gibi Zeynep ismi ilk sırada yer alırken bunu Elif ve Hiranur isimleri izledi.

Defne ismi 2015’de 9’unuc sırada yer alırken, 2016 yılında 4’üncü sıraya yükselerek ilk beş isim içine girdi. Miray ismin ise 4’ten 5’inci sıraya geriledi. Erkeklerde en popüler üç isim Yusuf, Eymen ve Ömer olduğu belirtildi.

Yeni doğan erkek bebeklerde en çok tercih edilen isim yine Yusuf olurken, bir önceki sonuçlara göre ikinci sırada bulunan Eymen ismi yerini korudu. Ömer ismi 3, Mustafa ismi 4’üncü sırada yer aldı.

2016 yılında en sık konulan beşinci isim Miraç olurken, Yunus Emre isminin 18’den 10’uncu sıraya yükseldiği bildirildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.