Genç imamdan örnek davranış!

Genç imamdan örnek davranış!

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesindeki Merkez Ulu Camide görev yapan imam Fatih Gedikli, caminin boya ve bakım işlerini yapıp camiye yeni bir görünüm kazandırmaya çalışıyor.

ŞANLIURFA - Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde 1960 yılında yapılan ve ilçenin en eski camilerinden olan Merkez Ulu Camisine 7 ay önce atanan imam Fatih Gedikli (26), caminin boya ve bakım işlerini yapıp camiye yeni bir görünüm kazandırmaya çalışıyor.


İmam Gedikli "Daha önce Iğdır Merkez Camisi'nde görev yaptım ve her gittiğim yerde bu gibi çalışmalar yaptım. Ceylanpınar Ulu Camisine atandığım günden itibaren böyle bir Merkez Camii olamaz dedim ve dökülen cami duvarlarını, dökülen tavanı, bozulmaya yüz tutmuş soğutucuları, ayakkabılığı, camii cemaatinin huzuru için kendime dert edindim. Evet, ben burada geçiciyim ama yaptıklarımın kalıcı olduğuna, ahret defterimizin kapanmayacağına da inanıyorum! Çalışmalar hala devam ediyor olmasına rağmen 11.000 lira masraf gitti, cemaatle bunu bir şekilde haletlik. Henüz eksiklikler bitmiş değil, bu bağlamda Ceylanpınar Müftülüğü ve yerli halktan ulu camii için biraz daha hassasiyet bekliyor ve yardım talep ediyoruz" dedi. (Mazlum GÜL - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.