"Gündemimizin ana teması iş sağlığı ve güvenliği olacak"

"Gündemimizin ana teması iş sağlığı ve güvenliği olacak"

Muş’ta katıldığı Çalışma Hayatında Milli Seferberlik İl Değerlendirme Toplantısı’nda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, gündemlerinin ana teması iş sağlığı ve güvenliği olacağını söyledi.

Ankara’dan havayoluyla sabah saatlerinde Muş’a gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, özel bir otelde düzenlenen Çalışma Hayatında Milli Seferberlik İl Değerlendirme Toplantısı’na katıldı. Toplantıda konuşan Bakan Müezzinoğlu, “Gündemimizin ilave ikinci ana teması iş sağlığı ve güvenliği olacak.” dedi.

Toplantıya Muş Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, AK Parti İzmir Milletvekili Necip Alkan, AK Parti Ağrı Milletvekili Cesim Gökçe, AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten, AK Parti Bursa Milletvekili Muhammet Müfit Aydın, AK Parti Batman Milletvekili Ataullah Hamidi, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Ertemel, İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Oğuz Cesur, sivil toplum kuruluşu ve sektör temsilcileri katıldı.

2017’nin ilk 4 ayında birinci gündem maddelerinin işsizlikle mücadele, istihdamı arttırabilme ve çalışmak isteyen insanlara olabildiğince iş alanı oluşturabilmek olduğunu söyleyen Müezzinoğlu, "Cumhuriyet tarihinin en güçlü kampanyasını ve desteğini Sayın Cumhurbaşkanımızın himayesinde 7 Şubat'ta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinde kamuoyuna açıkladık. Bir buçuk artı istihdama 2017 sonuna kadar sigorta vergileri ve primleri dâhil olmak üzere asgari ücretli bir çalışanımızın devlete ait tüm yükümlülükleri 773 lirasını Çalışma Bakanlığı alarak biz üstlendik ve bu anlamda geniş bir kampanyayı başlattık. Çalışmak isteyen ve çalıştırmak isteyen kesimden beklediğimizden daha olumlu bir cevap aldık. Bu anlamda da Sayın valimiz bin 800’lü artı istihdam rakamlarını söyledi. Biraz geriden takip edebiliriz. Bizdeki rakam bin 656 ama bunu bin 800’lü rakamlar olması doğaldır. İnşallah bunu yılsonuna kadar Muş’unuzda farklı projelerle 5 bin artı istihdama kadar çıkarta bilmeyi hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Mayıs ayı itibariyle gündemlerinin ilave ikinci ana temasının iş sağlığı ve güvenliği olacağını belirten Müezzinoğlu, “Bununla ilgili startı yarın İstanbul’dan vereceğiz, bugün Muş’tayız dolayısıyla bu konudaki bakış açımızı da bugün burada siz değerli kardeşlerimizle paylaşmak istiyorum. Bizim medeniyet ve devlet anlayışımız insanı yaşatmaktan yana ve temel felsefemiz insanı yaşat ki devlet yaşasın. Öncelikle bir duyarlılık kampanyası işverenlerimiz kendi canına yakınının canına verdiği değer gibi yanında çalıştırdığı insanın yaşamına ve sağlığına da değer vermesini arzu ediyoruz. O nedenle kampanyadaki önceliğimiz yaygın teftişler yapıp yaygın cezalar kesme üzerine kurulmadı. Güçlü bir bilinçlendirme, güçlü bir eğitim ve güçlü bir duyarlılık üzerine kuruldu. Bütün sektörlerimizi özellikle tehlikeli sektörlerdeki kitleyi duyarlılığa bilinçli olmaya yönelik bir kampanya şeklinde yarın bunun startını vermiş olacağız ama bugün bunu Muş’tan da duyurmuş olalım.” şeklinde konuştu.

Toplantı daha sonra basına kapalı bir şekilde devam etti. (Ayetullah Tarhan-İLKHA)  








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.