Güney Kürdistanlı alimler: Kürtler mezhep çatışmasına bulaşmasın

Güney Kürdistanlı alimler: Kürtler mezhep çatışmasına bulaşmasın

Güney Kürdistan'da 11 alim ve kanaat önderi bir bildiri yayınlayara bölge idarecilerinin ve Kürtlerin mezhep çatışmasına bulaşmamasını istedi

Güney Kürdistan Yönetiminde görev yapan 111 Müslüman din adamı ve kanaat önderi, KBY Başkanlığı, KBY Başbakanlığı, Meclis Başkanlığı ve Peşmerge Güçleri Genel Komutanlığı’na açık bir mektup göndererek Kürtlerin mezhep çatışmasına bulaşmamasını istedi.

Basnews’te yer alan habere göre 111 alim ve kanaat önderinin imzaladığı mektupta, Kürt yönetimi idaresi dışında olan ve Irak anayasasında yer alan tartışmalı bölgelere ilişkin 140. maddenin uygulanması için ortaya çıkan tarihi fırsatın iyi değerlendirilmesi istendi. Din adamları, ’Kürtler hiç bir şekilde Irak’ta yaşanan mezhep çatışmalarına bulaşmamalıdır’ dedi.

Alimler mektupta, “Daha önce Baas rejimi, daha sonra da Maliki hükümeti tartışmalı bölgelerin Kürdistan İdaresi’ne katılmasını engellemiştir. Ancak şimdi ortaya çıkan durum Irak anayasasında yer alan 140. maddenin uygulanması için tarihi bir fırsattır. Bu fırsat yitirilmemelidir’’ ifadelerini kullandı.

Kürtlerin Irak’ta yaşanan savaşın mezhep çatışmasına dönmesinden duydukları endişeyi dile getiren din adamları, “Kürtler hiç bir şekilde Irak’ta yaşanan mezhep çatışmalarına bulaşmamalıdır. Peşmerge Güçleri Kürdistan Bölgesi’ni savunma dışında, IŞİD ve diğer silahlı gruplarla çatışmamalıdır. Çünkü kazanmak veya kaybetmek bir yana, yaşanacak çatışmalar Kürdistan’ın güvenliğine büyük zarar verecektir’’ dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.