HAKSİAD: Şartlar zorlaşacak, depremde oluşan yaraları sarmaya devam edelim

HAKSİAD: Şartlar zorlaşacak, depremde oluşan yaraları sarmaya devam edelim

Hak Sanayici ve İş Adamları Derneği (HAKSİAD) Genel Başkan Yardımcısı Selahaddin Güneş, depremzedelerin önümüzdeki süreçte daha büyük sıkıntılar yaşayabileceğine dikkat çekerek hayırseverlere yardımlara devam edilmesi çağrısında bulundu.

HAKSİAD Genel Başkan Yardımcısı Selahaddin Güneş, yaptığı yazılı açıklamada, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından depremzedelerin önümüzdeki süreçte yaşayacağı sorun ve sıkıntılara dikkat çekti.

"Önümüzdeki haftalar ve aylarda depremzedeleri daha zorlu günler bekliyor"

Güneş, açıklamasında şunları kaydetti:

"Depremin yıkıcı etkisi ekonomiyi ve sosyal yaşamı olumsuz etkilemiştir. Bu olumsuz etkinin uzun bir süre daha devam edeceği biliniyor.

Depremzedelerin normal hayat şartlarına uyum sağlayabilmeleri için hepimize vazifeler düşüyor. Yaptığınız yardımlarla ne kadar büyük katkı sağladığınızı ve başarılı işler çıkardığınızı, üstün çaba, gayret, maddi ve manevi desteklerinizin olduğunu Allah ve bizler de görüyor, biliyoruz.

Bildiğimiz gibi 'Allah katında ibadetin, amellerin en sevimlisi az da olsa sürekli olanı makbuldür' Önümüzdeki haftalar ve aylarda depremzedeleri daha zorlu günler bekliyor. Bu mübarek üç aylar içerisinde bulunduğumuz dönemi hayır yaparak değerlendirelim.

"Depremzedelerin Ramazan ayını daha mutlu geçirmeleri için yardımcı olalım"

Önümüzdeki ay mübarek Ramazan ayını idrak edeceğiz. Depremzedelerin Ramazan ayını daha mutlu geçirmeleri için yardımcı olalım. Her şeyini kaybetmiş depremzedelere yardımcı olmayı devam ettirelim.

Belki de birçok depremzedenin hayat şartları bundan sonra daha zor olacak çünkü büyük bir travma yaşıyorlar. Depremzedeler sosyal, psikolojik, ekonomik, ferdi ve toplumsal boyutlarda çok sıkıntı yaşayacaklardır.

İsteğimiz; şimdiye kadar yapılan maddi manevi yardımların devam etmesi, imkân ve şartlarımızı zorlayarak onlara destek olmamızdır. Yardımlaşmayla, paylaşmayla depremde oluşan yaraları sarmaya devam edelim.

Bugün hayırda yarış zamanı…

Bugün hayır kapıları sonuna kadar açılmış, insani ve İslami vazifelerimizi yerine getireceğimiz günler…

Bugün depremzedeler ile hemhal olma zamanı…

Bugün duyarlı olma zamanı…

Bugün bizim sıramız..

Haydi! Hayırda yarışalım.

Yarışmak isteyenler, haydi! Yeniden ve yine bismillah diyelim." (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.