‘Halepçe katliamını yapanlar tarih boyunca lanetle anılacak’

‘Halepçe katliamını yapanlar tarih boyunca lanetle anılacak’

Mustazaflar Cemiyeti Kızıltepe şubesi, Halepçe katliamının 27’inci yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada katliamı yapanların tarih boyunca lanet ve öfke ile anılacaklarını söyledi.

Mustazaflar Cemiyeti Mardin Kızıltepe Şube Başkanı Yusuf Beken, Halepçe katliamının 27’inci yıl dönümü münasebetiyle yaptığı açıklamada, Halepçe’de katledilen Müslümanların şehadet makamına yükseldiklerini belirterek, onları katledenlerin ise her zaman lanetle anılacaklarına vurguladı.

“Halepçeli kardeşlerimiz, emperyalistlere ve yerli işbirlikçilerine boyun eğmedikleri için soykırıma uğradılar”

Emperyalistlerin yerel işbirlikçileri tarafından Halepçe’nin soykırımdan geçirildiğine dikkat çeken Beken, “Bugün Müslüman Kürt halkının Siyonist, Emperyalist, zalim ve onların yerel işbirlikçileri tarafından, Halepçe’de soykırımdan geçirildiği gündür. Mustazaf Halepçeli kardeşlerimiz, tarihte eşine az rastlanır bir şekilde ihtiyar, kadın, çocuk, denmeden canlı namına ne varsa soykırımdan geçirildi. Halepçeli Müslüman Kürt kardeşlerimiz, sadece Rabbimiz Allah dedikleri için ve emperyalistlere ve yerli işbirlikçilerine boyun eğmedikleri için bu büyük soykırıma uğradılar. Onlar yüce Allah’a Şehadet makamıyla yükseldiler ve kazandılar. Ama bugün hâlâ dünya insanlarının yüzüne bakarak utanmadan, sıkılmadan insanlıktan ve medeniyetten bahseden büyük şeytan Amerika ve ona destek veren zalim ve münafıklar dünya var oldukça lanetle ve öfke ile anılacaklardır.” ifadelerini kullandı.

Dünya halkları adalet ve huzur istiyorsa, Rabbimizin hükmüne boyun eğmelidirler

İnsanlığın adalet ve huzur reçetesinin İslam’da olduğunu vurgulayan Beken, “Bugün hâlâ dünyamızda kâfir ve zalimlerce büyük katliamlar yapılamaktadır. Dünya halkları adalet, huzur ve insanlığa yakışan bir hayata kavuşmak istiyorsa tek çare yüce Rabbimizin hükmüne boyun eğmektir. Yüce Allah, Maide süresi 50’inci ayette “Onlar cahiliye devrinin hükmünü mü istiyorlar, yakin ile iman eden bir kavim için Allah’tan daha güzel hüküm veren kim olabilir.” diye buyurarak kurtuluş reçetesini net bir şekilde vermiştir.” dedi. (Mehmet Aslan-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.