HAMAS'tan işgalin "hastane" yalanlarına karşı BM'ye çağrı: Uluslararası komite kurulsun

HAMAS'tan işgalin "hastane" yalanlarına karşı BM'ye çağrı: Uluslararası komite kurulsun

Filistin'deki İslami direniş hareketi HAMAS, işgalci rejimin Gazze'deki bazı hastanelerin direniş tarafından kullanıldığı yalanlarını belgelemek için kurulacak uluslararası bir komitenin söz konusu hastaneleri ziyaret etmesi çağrısında bulundu.

HAMAS'tan yapılan açıklamada, "BM Genel Sekreteri António Guterres'e, Gazze Şeridi'ndeki hastaneleri ziyaret ederek işgalin bu hastaneleri saklanma yeri olarak kullandığı yönündeki yanlış anlatıyı doğrulamak üzere uluslararası bir komite kurmaya çağırıyoruz." denildi.

Siyonist işgal ordusu sözcüsünün basın toplantısında söylediklerinin yalan ve apaçık uydurmadan başka bir şey olmadığına dikkat çekilen açıklamada, " Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Endonezya Hastanesi ve Katar Hastanesini hedef alma tehditlerini, HAMAS'ın bunların altına tüneller inşa ettiğini ve bunları roket fırlatmak için siper olarak kullandığını söyleyerek haklı çıkarmaya çalıştı. Bu, sivillere, Gazze hastanelerinde yaralı ve hastalara karşı devam eden suçları meşrulaştırmaya yönelik bir yalandan başka bir şey değildir." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, "Ayrıca Hamad Hastanesi'ndeki tünel iddiası da bir başka uydurmadır. Hastanenin altında pompalar ve elektrik jeneratörleri için kullanılan bir oda bulunmaktadır." bilgisine yer verildi.

HAMAS, düşman ordu sözcüsünün yalanlarını ispatlayan ve ortaya çıkaran şeyin, 100'den fazla hastane ve tıp merkezini hedef almaları, Gazze Şeridi'nin kuzeyinden güneyine, Mısır sınırına kadar 16'ya yakın hastaneyi hizmet dışı bırakmaları olduğunu ifade etti.

Açıklamanın devamında, işgal uçaklarının Amerikan füzesiyle gerçekleştirdiği, gerçeklerin ve tüm uluslararası kurumların da doğruladığı Baptist Hastanesi katliamını kendilerinin gerçekleştirdikleri, hastaneye direniş füzesinin düştüğü yönündeki haberlerinin yalanlandığı belirtildi.

"Gazze'nin kumları sizi yutacak"

Düşman ordu sözcüsünün HAMAS'ın yakıt çaldığı yönündeki iddiasının saf bir iftiradan başka bir şey olmadığının belirtildiği açıklamada, UNRWA'nın bunun gerçek olmadığını ispatladığı bildirildi.

Açıklamanın sonunda, şunlar kaydedildi:

"Halkımızı ve milli özlemlerini savunma kararlılığımızı sürdüreceğimizi, bu çirkin ve kibirli işgale karşı meşru mücadelemizi sürdürmek için her türlü çabayı göstereceğimizi beyan ediyoruz.

Eski israil başbakanı Yitzhak Rabin'in bir zamanlar söylediği sözleri hatırlatıyoruz: Bir gün uyanıp Gazze'nin tamamen deniz tarafından yutulmasını görmek isterim.

Buna karşılık biz de onlara Gazze'nin kumlarının sizi yutacağını, size ve ordunuza mezarlık olacağını söylüyoruz." (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.