"HDP Kürt halkına zulmetti"

"HDP Kürt halkına zulmetti"

Muş'un Malazgirt ilçesinde bir dizi ziyaretlerde bulunan Vali Seddar Yavuz, burada yaptığı konuşmasında HDP'nin Kürt halkına zulmettiğini söyledi.

Malazgirt'te bağlı Konakuran Beldesi ile Beşçatak, Tatargazi, Adaksu, Oğuzhan ve Kızılyusuf köylerini ziyaret eden Muş Valisi Seddar Yavuz, vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşların sorun ve sıkıntılarını dileyen Yavuz, HDP çukur siyasetiyle halka zulmettiğini vurguladı.

Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı veren Yavuz, “Malazgirt’te yani bu topraklarda 1071’de Alparslan’ın ordusunda ki Türkler, Kürtler birlikte haçlı zihniyetine karşı omuz omuza mücadele etmiştir. Bu ülkede Türk-Kürt, Alevi- Sünni ayrımı yoktur. Sadece Suriye’den gelen 3 milyon mülteci ülkemize sığınmış ve bu mültecilerden 400 bini İstanbul’da yaşıyor. Biz ülkemize sığınan insanların ne Kürtlüğüne ne Araplığına bakmadan kapılarımızı açtık. Biz bu insanları ölüme mi terk edelim? O çocukların, kadınların ölmesine razımı olalım? Ülke olarak sadece Müslümanlara da değil tüm mazlumlara kapımızı açtık.” dedi.

HDP'nin çukur siyasetiyle Kürt halkına zulmettiğini söyleyen Yavuz, “HDP’ye destek verenler barış gelecek diye zannettiler. Ama onlar ve onların destekçileri ise hendek politikasıyla şehirlerimizi yaktılar, en çok Kürt halkına onlar zulmettiler. Devletimiz ise her zamanki sağduyulu yaklaşımı ile halka zarar vermeden silahlı unsurların temizlenmesi noktasında ciddi adımlar attı. Artık, DEAŞ, YPG, FETÖ, PKK ve onun siyasi uzantısının küresel güçlerin oyuncağı olduğu noktasında hiçbir tereddüdümüz yok. Huzur olmadan kalkınma olmaz, silahların gölgesinde de demokrasi olmaz. Hepinizin malumu, Barış ve Çözüm Süreci yürütüldü ama maalesef terör örgütü ve onların destekçileri bu süreçte insanları haraca bağlayarak, çocukları dağa çıkartarak süreci sabote etti. Sonra da 'biz barış ve kardeşlik istiyoruz' dediler. Haraç toplayarak, insanları katlederek, çocukları ölüme göndererek mi yapacaksınız bunu? Buna izin vermemiz mümkün değil.” ifadelerini kullandı.

Vali Yavuz gezi ve incelemelerin ardından ilçede görev yapan kurum kuruluş yöneticileri, din görevlileri, öğretmenler ve muhtarlarla bir araya geldi. (İLKHA)  








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.