HÜDA PAR Gençlik Kolları depremzede çocuklara psikososyal destek amaçlı etkinlikler düzenliyor

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden etkilenen illerden olan Malatya’da, HÜDA PAR Gençlik Kolları Teşkilatı tarafından çocuklara yönelik psikososyal destek amaçlı etkinlikler düzenliyor.

Depremden etkilenen çocuklara yönelik psikososyal faaliyetler ve çeşitli etkinlikler düzenleyen HÜDA PAR Gençlik Kolları Teşkilatı, Umut Kervanı Vakfının açmış olduğu aşevlerinde ve çadır kentlerde çocuklarla bir araya gelerek çeşitli etkinlikler düzenliyor.


Programla ilgili açıklamada bulunan HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı ve Genel Merkez Üyesi Muhammed Ölmez, 2 gün boyunca Malatya’da bulunan çadır kentlerde çocuklara yönelik çeşitli oyunların sergileneceğini, etkinlikler sonrasında çocuklara oyuncak hediyeler vererek onları bir nebzede olsa mutlu etmek istediklerini söyledi.

“Aşevlerinde ve çadır kentlerde çocukları bir araya getirerek oyunlar sergiliyoruz”

5 ilin gençlik kolları ile beraber depremzede çocuklara çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini ifade eden Ölmez, “Genel merkezimizin tensipleriyle Elâzığ, Malatya, Bingöl, Muş ve Bitlis Gençlik Kolları Teşkilatları olarak bugün Malatya’dayız. Amacımız depremden etkilenen çocuklara yönelik psikososyal faaliyetleri yapmaktır. Bununla alakalı olarak 5 ilin gençlik kolları kendi illerinden çeşitli oyuncaklar toparladık ve bugün de Malatya’ya geldik. Bu etkinliklerimizi Umut Kervanı Vakfının açmış olduğu aşevlerinde ve çadır kentlerde çocukları bir araya getirerek oyunlar oynuyoruz. Çocukların bu hüzünlü hallerinde bir nebze de olsa destek olmaya çalışıyoruz.” dedi.

“Uygulamamız Malatya’nın çeşitli noktalarında iki gün boyunca devam edecek”

Çocuklara yönelik etkinlikleri kentin farklı noktalarında iki gün boyunca yapmaya devam edeceklerini belirten Ölmez, “Kendimizle beraber getirdiğimiz minyatür kale, futbol, yakar top ve bowlig topuyla çocuklarla oynuyoruz. İnşallah bu uygulamamız Malatya’nın çeşitli noktalarında iki gün boyunca devam edecektir. Bugün Umut Kervanı Koordinasyon merkezinde ve başka bir çadır kentte faaliyetlerimizi yapıyoruz. Yarın ise Malatya’nın bazı çadır kentlerine ve ilçelerine gideceğiz. Yaptığımız etkinliklerin sonunda depremzede çocuklara beraberimizle getirdiğimiz çeşitli oyuncaklar ve ikramlar vereceğiz. Rabbim bizlere bir daha böylesi büyük acıları yaşatmasın inşallah.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.