HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu Ağrı’da esnafı ziyaret etti

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu Ağrı’da esnafı ziyaret etti

​Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Ağrı’da bulunan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu esnafı ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını dinledi.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu Ağrı esnafını ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Yoğun olarak piyasada yaşanan durgunluktan şikâyet eden esnafın HÜDA PAR heyetine gösterdiği sıcak ilgi gözlerden kaçmadı.

Piyasalarda ciddi bir durgunluk olduğunu ve çok büyük bir tedirginlik yaşadıklarını dile getiren esnaf, piyasada yaşanan dalgalanmanın bilhassa küçük esnafı olumsuz etkilediğini, yaşanan bu dalgalanmanın arkasının gelmemesi durumunda işlerinin daha kötü olacağını dile getirdiler.

Küçük esnafı koruma amaçlı olarak hükümetin projeler üretmesi gerektiğini ve ivedilikle büyük AVM’lerin il dışına taşınmasını talep eden esnaf, "Yanlış politikalar sonucu zengin daha zengin olurken, fakir daha da fakirleşmektedir.” siteminde bulundular.

“Hemşerimiz bile bizim bu sıkıntımızla ilgilenmedi”

“Doğalgaz benim altımdan geçiyor ama Erzurum kullanıyor ben kullanamıyorum. Niye?” diyerek sitem eden esnaflar, yapılan devlet hastanesinin de bitirilmemesi Ağrı'nın önemli sorunu haline geldiğini söylediler.

Sağlık Bakanının Erzurum’dan seçilmesinin kendilerini ümitlendirdiğini belirten esnaflar, “Ancak hemşerimiz bile bizim bu sıkıntımızla ilgilenmedi. Bir söz vardı; komşuda pişer bize de düşer diye. Ama gerçek şu ki, bize kokusu bile gelmedi.” ifadelerini kullandılar.

“Kentte elektrikten suya, doğalgaza kadar her şeyimiz sıkıntılı”

Kayyımın atanmasından sonra Ağrı’da bir şeyin değişmediğini hatta bazı alanlarda daha da kötü olduğunu belirten bir başka esnaf da, “Maalesef tüm bu sıkıntıların bedelini halk ödüyor. Kentte elektrikten suya, doğalgaza kadar her şeyimiz sıkıntılı.  Bu işi Allah rızası için yapacak ve Allah’tan korkanlar işin başına gelmedikçe bu sorunlar çözülmez. Kendi menfaati için geldikten sonra kim gelirse gelsin bizim için bir farkı yok. Yaşadığımız sıkıntıların giderilmesi için sizin çaba ve gayretlerinizi bekliyoruz ve bir yerden başlasın artık diyoruz.” şeklinde konuştu.  

“Gelirin yarısını 5 kişiden biri alırken geri kalan yarsını diğer 4 kişi paylaşıyor”

Şikâyetleri dinledikten sonra bir değerlendirmede bulunan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, halkı tedirgin gördüklerini ve piyasalardaki durgunluğun küçük esnafa çok büyük mağduriyetler yaşattığını söyledi.

Zenginin biraz daha zenginleştiğini fakirin ise her geçen gün daha da fakirleşmekte olduğunu ifade eden Yapıcıoğlu sözlerine şöyle devam etti:

“Gelirin yarısını 5 kişiden biri alırken geri kalan yarsını diğer 4 kişi paylaşıyor. Şu anda Türkiye’deki durum bu. Gelir dağılımının düzeltilmesi araçlarından biri vergidir. Çok kazananın vergi yükünü artırırsın ve az kazanandan da az alırsın ya da almazsın. Ama maalesef tam tersi yapılıyor.”

“İslam ülkeleri menfaat temelinde siyaset üretmekten vazgeçmeli”

Dış politikayı da değerlendiren Yapıcıoğlu, İslam ülkelerinin menfaat temelinde siyaset üretmekten vazgeçip ilişkilerini adalet temelinde yürütmeleri gerektiğini söyledi.

Yapıcıoğlu, “Adalet temelinde yürürlerse o zaman herkes yürütülen çalışmaları alkışlar, aferin der.” dedi.

“Başımıza gelen şeylerin tamamı kendi elimizle yaptığımız şeylerdir”

Halkın genel anlamda yöneticilerden şikâyetçi olduğunu söyleyen Yapıcıoğlu sözlerine şöyle devam etti:

“Ancak unutulmaması gereken bir şey var. Bir millet hangi yönetime layık ise o şekilde yönetilir. Başımıza gelen şeylerin tamamı kendi elimizle yaptığımız şeylerdir. Bunu böyle görmek lazım. Dileğimiz, Rabbimizin bizi gaflet uykusundan uyandırmasıdır. Kendi dar çıkarlarımızdan ziyade, genel olarak memleket için iyi olanı düşünür ve doğru seçimi yapabilirsek o zaman memleket için hayır kapısı açılacaktır.  Ama eğer biz ‘şunu desteklersek oğlum işe girer’, ‘benim işim olsun da memleket zarar görüyorsa da görsün’ dersek o zaman bu tür yöneticilerden hiçbir zaman kurtulamayız. Ama eğer biz ‘memleketin menfaatine olacak olan şeyler olsun,  iyi yöneticiler gelsin, kendi siyasi menfaati için memleketi ateşe atanlardan kurtulalım’ dersek, o zaman memleket kurtulacak, hep beraber kurtulacağız.

İLKHA

























Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.