HÜDA PAR Muş'ta kavun ve karpuz satıcılarını ziyaret etti

HÜDA PAR Muş'ta kavun ve karpuz satıcılarını ziyaret etti

HÜDA PAR Muş İl Başkanı ve beraberindeki partili heyet, kavun ve karpuz satıcılarını ziyaret ederek sıkıntılarını dinledi.

HÜDA PAR Muş İl Başkanı M. Şirin Çağlayan, başkanlıkları bünyesinde oluşturulan Tarım Komisyonu üyelerinden bir heyetle kavun ve karpuz yetiştiricisi esnafı ziyaret ederek, sıkıntılarını dinledi.

Muş kavun ile karpuzunun yetiştiğini ve tezgâhlardaki yerini aldığını belirten esnaf, yetiştirdikleri ürünleri pazarlama konusunda sıkıntısı yaşadıklarını ve çevre illerden gelen ürünler nedeniyle ürünleri ucuza satmak zorunda kaldıklarını bildirerek, ürünlerinin satılmaması durumunda tarlada bozulacaklarını ifade etti.

Karpuz üreticilerden Abdullah Sönmez, komisyoncuların farklı illerden ürün getirerek kendilerini zor durumda bıraktıklarını dile getirerek, "İlimizde ürünlerimiz yetişmesine rağmen komisyoncular başka illerden ürün getiriyorlar. Yetiştirdiğimiz ürünler elimizde kalıyor. Bir hafta sonra su da bitecek ve biz satamazsak ürünlerimiz bozulmayla karşı karşıya kalıyor. Diğer illerden ürün gelmezse biz böylesine zor durumda kalmayız." dedi.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR İl Başkanı Çağlayan, üreticilerin, kendi aralarında birlik oluşturulması yönünde taleplerinin olduğunu belirterek, "HÜDA PAR Muş İl Teşkilatı olarak bugün Tarım Komisyonu'muz ile beraber karpuz ve kavun üreticilerini ziyaret ettik. Çiftiler için mevsimin en zor dönemine girdik. Çiftçilerimizin en büyük sıkıntısı pazarlama sıkıntısı. Bu yüzden ürünleri ellerinde kalıyor ve kendi çabalarıyla ürünlerini yol kenarlarında satmak durumunda kalıyorlar. Çiftçimizin ürünlerini tarlada satabilmesi ve yetiştirdiği üründen zarar etmemesi için başta valilik ve belediye ile İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün çiftçilerin sıkıntılarını gidermek için harekete geçmeleri gerekir." ifadelerini kullandı.

İLKHA





Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.