HÜDA PAR Solhan Adayı Vahit Eser projelerini anlattı

HÜDA PAR Solhan Adayı Vahit Eser projelerini anlattı

Hür Dava Partisi Solhan Belediye Başkan Adayı Vahit Eser, belediyelerde partizanlıktan kaçınılacağını; Irkı, meşrebi ve mezhebi ne olursa olsun herkese eşit hizmet sunulacağını söyledi.

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Solhan Belediye Başkan Adayı Vahit Eser, projelerini İLKHA’ya anlattı.

Belediyeye yetim malı gibi sahip çıkacaklarını kaydeden Eser, belediyelerde partizanlıktan kaçınılacağını; Irkı, meşrebi ve mezhebi ne olursa olsun herkese eşit hizmet sunulacağını söyledi.

İşte Vahit Eser ile olan röportajımızın tamamı:

Belediyecilik anlayışınız nasıl olacak?

“Öncelikle bize bu imkânı sunduğunuz için İlke Haber Ajansına teşekkürlerimi sunuyorum. Allah yardımcınız olsun.

Belediyeyi bir kesimin değil, herkesin belediyesi yapacağız. Belediye partizanlık yeri olmayacak. Belediye girişine “Rüşvet alanda verende melundur” hadisi şerifini asacağız ve pratiğini sergileyeceğiz. Düşüncesi ne olursa olsun her mahalle ve kesime eşit hizmet sunacağız. Belediyeye gelen halkın parasını halka ve halka dönük doğru yatırımlarda kullanacağız. Belediye personel alımında Solhan’daki sosyal yapıyı göz önünde bulundurarak temsili adaleti sağlayacağız.  Yolsuzluk olmadan, rüşvetsiz, tarafsız, israfsız  adil, dürüst ve  gerçek bir hizmet sunacağız. İhalelerin şeffaf yapılmasını sağlayarak, oturumda sonuçlandıracağız. Belediyeye yetim malı gibi sahip çıkacağız.”

Sosyal projelerinizden bahseder misiniz?

“Her mahalle ve aşiretten temsilcilerin bulunacağı Belediye Şura Meclisini oluşturacağız. Bu mecliste bayanlara da yer vereceğiz. Bu meclisin daimi üyeleri mahalle muhtarları cami imamları, okul müdürleri, aşiret öncüleri ve kanaat önderleri olacaktır. STK başkanları, kanaat önderleri ve âlimleri ayda bir belediyede ağırlayarak ve onlarla istişarelerde bulunacağız. Her mahallede Kültür evleri açacağız. Bu evlerde, mahalle sakinlerine sohbet yapmak, bilgi yarışmaları düzenlemek, sosyal, ilmi ve kültürel faaliyetleri yapacağız. Belediye gelirinden fakir fonu oluşturarak bu fondan muhtaç öğrencilere burs vererek, ihtiyaç sahibi ailelere yardımlarda bulunacağız. Toplum yararına çalışan STK’lara faaliyetlerinde destek sunacağız. Ramazan ayında İslami ve kültürel programlar tertiplemeyerek, Toplu iftar vermek ve iftar çadırını kuracağız. Bayramlarda resmi değil, belediye öncülüğünde halkın tüm kesimlerinin katılacağı halk bayramlaşmasını sağlayacağız. Kutlu doğum etkinliklerine her türlü katkıyı sunacağız. Yayla şenliklerini düzenleyeceğiz.”

Eğitim ve gençlik projeleriniz nelerdir?

“Belediye gençlik merkezini ve Spor kompleksini açacağız. Gençlerin sosyal ve sportif faaliyetlerine destek olacağız. Kültür sanat faaliyetlerinde gençlere destek olmak için Meslek edinme seminerlerini düzenleyeceğiz. Her mahallede Kültürevleri açacağız. Öğrencilere etüt yapmak, gençlere sohbet yapmak, bilgi yarışmaları düzenlemek, sosyal, ilmi ve kültürel faaliyetler de bulunacağız. Her yıl ihtiyaç sahibi belli sayıda genç çiftlerin evlenmeleri için yardımda bulunacağız. Belediye gelirinden fakir fonu oluşturarak bu fondan muhtaç öğrencilere burs vereceğiz. Çocukları ve gençleri zararlı alışkanlıklardan korumak için tedbirler alarak, Belediye kültür merkezini bu noktada aktif bir şekilde kullanacağız. Yaz okulu açarak, Cami Kur’an Kursu öğrencilerini de bu okul programı kapsamına alacağız.”

İmar projeleriniz nelerdir?

“Belediyenin en önemli görevi olan yol, su, altyapı üst yapı çevre ve çöp sorunlarını yerinde tespit edip bu konularda çözümler üreteceğiz. Modern bir şehircilik imarını yaparak, çarpık yapılaşmayı önleyeceğiz. Yeni mahallede  okul, cami ve taziye yeri sorununu çözeceğiz. Üst yapısı bitmemiş yolları bitireceğiz. Camilerimizin ve okullarımızın çevre düzenlemesini ve yeşillendirmesini yapacağız. Yeni Mahalle Elbaşı Konutları ve YİBO arkası, Yeşilova Hıraba, Aşağı ve Yukarı Bazmonon ve Mizgeft yolları alt ve üst yapı sorunlarını çözeceğiz. Yeşilova Mahallesi, Şimşirpınar köyü bağlantı yolu ve köprüsünü yapacağız. Solhan’a doğal gaz getirmek için, Bunun için gerekli çalışmaları başlatacağız. Sobalı evlere kalorifer tesisatı için gerekli çalışmaları başlatarak, Belli oranda nakdi yardımda bulunarak kalorifer tesisatına uygun evlerin dönüşümünü sağlamak ve böylece başta bayan kardeşlerimiz olmak üzere aile sakinlerini soba zahmetinden kurtararak, Isınma sorunlarını çözeceğiz inşallah.”

Çevre projeleriniz hakkında bilgi verir misiniz?

“Şehrin çehresini değiştirecek projeleri hayata geçirmek için çalışacağız. YİBO içinde bulunan halk arasında merdivenli tepeyi modern bir piknik alanı ve aile parkı haline getireceğiz. Solhan yamacının ağaçlandırılması için Çevre ve Orman Bakanlığı ile işbirliği yaparak yamaç yürüyüş yolu ve her 20 metrede bir seyir dinlenme kamelyalarının yapılması için çalışacağız. Ayrıca şunları kısaca sayalım: 2020 yılı projesi olarak Solhan Tepesi seyir terası park orman, mesire yeri ve tesisleri yapmak, teleferik ve karayolu ulaşımını sağlamak. Şehir içinden geçen çevre yolu yeşillendirme ve park düzenlemesini yapmak. Her Mahalleye Modern Aile  parkları ve çocuk oyun alanları açmak. Su sıkıntısı çeken mahalle ve evlere kalıcı çözümler üretmek. Başta Boğlan Mahallesi olmak üzere belli mahallelere kapalı devre sulama kanalı çekmek. Veya eski Şerafettin yaylası suyu isale hattını bunun için kullanmak.-Su israfını önlemek için belli tonajda suyu ücretsiz vermek.”

Gelir artırıcı yatırım projeleriniz neler olacak?

Belediye gelirlerini artırıcı yatırım projeleri  olarak şunları belirledik: ‘Güneş enerjisinden elektrik üretmek için fizibilite çalışması yapmak. Yeni şehiriçi hat ve taxi ihalesi yapmak Yapımı biten minibüs garaj işletme ihalesini yapmak ve işyerlerini kiraya vermek. Pazar yeri oluşturmak kiraya vermek. Canlı hayvan pazarı oluşturmak

Mezarlık şefliği ve imarı konusundaki projeleriniz nelerdir?

Belediye Asri Mezarlık şefliği kurarak şu hizmetleri vermeyi düşünüyoruz: ‘Ölenlerin kayıtlarını tutmak. Ücretsiz cenaze defin hizmeti sunmak. Belediye asri mezarlık imarını yapmak. Çarpık mezarlığı önlemek. Mezarlık kazı ve defin için kazı kepçesi almak. Taziye çadırı hizmeti sunmak. İhtiyaç durumunda köylere de götürüp kurmak.”

Sağlık ve çevre sağlığı ile yapacaklarınız nelerdir?

“Sağlıklı gıda denetimini yapmak. Çevre sağlığı konusunda gerekli tedbirleri almak. Sivrisinek ve karasinek önleyici ilaçlamayı yerinde ve zamanında yapmak. Çevre temizliği konusunda gerekli tedbirleri almak. Cadde ve kaldırımları yıkamak. Çöpleri zamanında toplamak. Uygun yerlere çöp konteynırları bırakmak.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.