“Hükümetin faizsiz kredisi esnafa can suyu olacak”

“Hükümetin faizsiz kredisi esnafa can suyu olacak”

​Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 1 Kasım seçim vaatlerinden olan esnafa faizsiz kredi uygulamasının yürürlüğe girdiğini belirten kooperatif başkanları, bu kredinin esnafa adeta can suyu olacağını belirttiler.

30 bin TL’ye kadar esnafa faizsiz kredi kullandıracaklarını açıklayan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Mersin İl Başkanı Başkanı Sabit Yelkovan, kredi sayesinde rahat bir nefes alacaklarını söyledi.

Yelkonvan, “Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 1 Kasım seçimlerinde seçim vaadi olan esnafa kredi desteği yürürlüğe girdi. Böylece, esnaf ve sanatkarlarımızın makine, ekipman ve demirbaş alımları, iş yeri modernizasyonu veya ham madde ve döner sermaye ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla söz konusu kredi tarafımızdan verilmeye başlanmıştır.” dedi.

Esnaf rahat nefes alacak

Faizsiz 30 bin TL kredi ile küçük esnafın rahat bir nefes alacağını da söyleyen Yelkovan, “Büyük ölçekli işletmelerle küçük esnafın baş edebilmesi mümkün değil. Bu durum küçük esnafın günden güne erimesine ve iş yerlerini kapatmasına kadar gitti. Günü siftah yapmadan tamamlayan esnafın artık canı burnuna geldi. Ancak gelişen teknoloji ile birlikte bu teknolojiye ayak uyduramayan esnaf tarafımızdan dağıtılacak 30 bin TL ile rahat bir nefes alacak.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.