Hz. Osman Adana'da anıldı

Hz. Osman Adana'da anıldı

​Peygamber Sevdalıları Platformu Adana İl Koordinatörlüğü "Sahabe Ayı" etkinlikleri kapsamında "Haya ve Edep Timsali Hz. Osman" temalı program düzenledi.

Peygamber Sevdalıları Platformunun Kasım ayında organize ettiği "Sahabe Ayı" etkinlikleri kapsamında bir program da Adana'da gerçekleşti.

Platformun Adana İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen "Haya ve Edep Timsali Hz Osman" temalı programda Hz Osman'ın İslam'a yaptığı hizmetlerin yanısıra ahlakî faziletleri anlatıldı.

MEKTEB DER Konferans Salonu'nda Muaz Demir Hoca'nın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlik, seslendirilen ilahilerin ardından Hz. Osman'ın hayatının anlatıldığı sinevizyonla devam etti.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Sinan Konuk Hoca, Hz Osman'ın İslam'a yaptığı hizmetlerin yanısıra ahlakî faziletlerini anlattı.

"Tüm kardeşlerimizin  Hz Peygamberin hayatından alacağı örnekler vardır"

Konuşmasına Müslümanların yegane örneğin Allah Rasülü ve sahabeleri olduğuna işaret ederek başlayan Konuk, "Hz Peygamberin hayatına bir bakın. Tüm kardeşlerimizin  Hz. Peygamberin hayatından alacağı örnekler vardır. Öğrencilik ahlakı derseniz O'nda görürsünüz, öğretmenlik ahlakı derseniz O'nda görürsünüz, babalık ahlakı derseniz O'nda görürsünüz; zenginlik, fakirlik, haya, cömertlik hangisini derseniz deyin Peygamber efendimiz (sav) bizim için en güzel örnektir. Sahabeyi değerli kılan şey de işte en güzel örnekle hayatlarını örneklemektir." dedi.

"Allah onlardan, onlar da Allah'tan razı olmuştur"

Sahabenin, hayatlarını Peygambere benzettikleri için değerli olduklarını ifade eden Konuk, "Bakın Kur'an bize onları, 'Allah onlardan razı olmuştur, onlar da Allah'tan razı olmuştur.' diye  tarif ediyor. İmanları Allah tarafından tasdik edilmiş, infakları Allah tarafından tasdik edilmiş, hayaları Allah tarafından tasdik edilmiş. Böyle başka bir nesil yoktur. Allah Rasulü ise sahabeyi bize tarif ederken 'Benim ashabım gökteki yıldızlar gibidir. Hangisine tutunursanız kurtuluşa erersiniz.' Buyuruyor. Bu hadisin üzerinden biz ne almamız gerekiyor? Herkes kendi mizacına, karekterine uygun bir sahabeyi kendine örnek edinmesi gerekiyor. Ticaret hayatı içerisinde hayatını doğruluk ile idame etmek isteyen kendine Hz. Ebu Bekir'i örnek alması gerekiyor. İdareciyse, yöneticiyse, sorumluluğu altında insanlar varsa Hz. Ömer'in adaletini kendi hayatına ilke edinmesi gerekiyor. İlim ve cesaret gayret gösteren bir kardeşimizse Hz Ali'yi kendisine örnek edinmesi gerekiyor. Eğer hayâ lazımsa ki lazım. Şu yaşadığımız dönemde belki de ne çok ihtiyacımız olan şeylerden bir tanesi de hayâdır. Erkeklerimiz tesettürü kadınlarımıza havale etti, kadınlarımız ise tesettürü modaya kurban ettiler. Hayâya ne kadar çok ihtiyacımız var. İffete ne kadar çok ihtiyacımız var, inşallah biz Hz. Osman'ın üzerinden hem hayâ kavramını hem de cömertlik kavramını anlamaya çalışacağız." diye konuştu.

Servet sahibi bir tüccar iken Hz. Ebubekir vesilesiyle Müslüman olan Hz Osman'ın, hayâ ve cömertlik timsali olarak dikkat çektiğini vurgulayan Konak, Hz. Osman'ın hayatından kesitler sundu.

Program, yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)
















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.