​İçerideki kardeşlerimiz FETÖ kumpasına kurban edildiler

​İçerideki kardeşlerimiz FETÖ kumpasına kurban edildiler

​28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileler heyeti, AK Parti Bingöl İl Başkanlığını ziyaret etti. Ziyarette konuşan İl Başkanı Güler, içerideki bazı insanların FETÖ kumpasına kurban edildiğini söyledi.

28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileler İnisiyatifi'nin adalet arayışı devam ediyor. İnisiyatif heyeti, AK Parti Bingöl İl Başkanı Mehmet Hanefi Güler'i ziyaret ederek, yaşadıkları hukuksuzlar hakkında bilgi vererek destek istediler.

Ziyarette konuşan AK Parti Bingöl İl Başkanı Güler, bazı insanların FETÖ kumpası sonucu mahkum edildiğini söyledi. Güler, “İçerideki kardeşlerimizin mükâfatı inşallah şehitlerle haşir olurlar, çünkü masumdurlar.  FETÖ kumpasına kurban edildiler. Ona yüreğimiz yaralıdır, canımız inciniyor.”  dedi.

Mağdur aileler adına konuşan Medeni Kaan, 28 Şubat süreci ve sonrasında FETÖ yargısı tarafından mağdur edildiklerini belirterek, yıllardır devam eden mağduriyetlerinin giderilmesi için AK Parti Hükümetinin konuya eğilmesini istedi.

Kaan, yıllardır cezaevinde tutulan yakınlarının mağduriyetine dikkat çekerek, cezaevinde bulunan insanların mağduriyetinin giderilmesi için bir adım atmasını gerektiğini dile getirdi.

“28 Şubat, 90’lı ve 2000'li yıllardan bu yana içeride mağdur olan kardeşlerimiz var”

Kaan şunları söyledi: “Kendimde bir 28 Şubat ve FETÖ mağduruyum. Ben de bir 28 Şubat mağduru olarak 5 yıl cezaevinde yattım. Kardeşim şu an 17 yıldır içeride. 28 Şubat mağdurları olarak 90’lı ve 2000'li yıllardan bu yana içeride mağdur olan kardeşlerimiz var ve bu mağduriyet devam ediyor. Kardeşlerimizin mağduriyetini anlatmak için sizleri ziyarete geldik. Yaşanan sıkıntıları anlatmakta fayda görüyoruz. Belki birileri sesimizi duyar ve bir yerlere ulaşır diye ziyaretler yapıyoruz. 28 Şubat mağduriyetlerini ve sürecini duymayan, o sıkıntıları yaşamayan inançlı insanların belki istisnası var. 25 seneden fazla, içeride olan kardeşlerimiz var. Ağır hasta. Hastaneye götürülürken, elleri kelepçeli olarak götürülüyor, herkes bunu gördü. Bu kadar ağır hasta olan bir mahkûmun eline kelepçe vurulur mu? Hangi vicdana, insanlığa sığar, bu hareket.”

“Bir 28 Şubat mağduru olan Sayın Erdoğan’dan bir düzenlemeyle mağdur insanların bırakılmasını istiyoruz” 

Yıllardır devam eden bir haksızlığın olduğunu söyleyen Kaan, “Yıllardır haksızca ve içeride tutulan insanların mağduriyetlerinin giderilmesi için AK Parti hükümetten ve siyasilerden yardım talep istiyoruz. Bir 28 Şubat mağduru olan Sayın Başkan Recep Tayyip Erdoğan’dan bu konunun üzerinde durmasını ve bir düzenleme kapsamında mağdur insanların bırakılmasını talep ediyoruz.” dedi.

“Sizler ümmet adına vazifenizi yerine getiriyorsunuz”

Kaan’ın ardından konuşan AK Parti Bingöl İl Başkanı Güler de “Bence sizler sadece kan bağı olan kardeşleriniz için değil, sizler İslam adına, ümmet adına ve kardeşleriniz adına bir vazifenizi yerine getiriyorsunuz.” dedi.

“İçerideki kardeşlerimiz FETÖ kumpasına kurban edildiler”

Bu dünyadan sonra hesap gününün olduğuna dikkat çeken Güler, şunları söyledi:  “Dünya da yaptıklarımızın hesabını Cenab-ı Allah orada sorar. Çaresizlik içinde bu kardeşlerimiz bir mücadeleyi veriyorlarsa, Cenab-ı Allah bunun mükafatını verir. İçerideki kardeşlerimizin mükâfatı inşallah şehitlerle haşir olurlar, çünkü masumdurlar.  FETÖ kumpasına kurban edildiler. Ondan dolayı yüreğimiz yaralıdır, canımız inciniyor. Ben olaya bir Müslüman olarak bakıyorum. Hazreti Peygamber (Sallallahu Aleyhi Vesselem) buyuruyor;  ‘Müminin derdiyle dertlenmeyen, onun acısını yüreğinde hissetmeyen müminlerden sayılmaz’ ben müminlerin tarafıyım.  Hukuk konusunda, savcılar, hakimler ve avukatlar daha işin ehlidirler daha iyi bilirler. Bu meseleler inşallah hayırla son bulur. Cenab-ı Allah inşallah bu acılı ailelere bir ferahlık verir. Allah’tan umut kesilmez.  Cenab-ı Allah yardımcıları olsun.”

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.