İdilli kadınlar tepkilerini yaktıkları ağıtlarla dile getirdi

İdilli kadınlar tepkilerini yaktıkları ağıtlarla dile getirdi

Şırnak’ın İdil ilçesinde sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırılmasının ardından evlerine dönen, ancak evlerinin yıkıldığını gören kadınlar, tepkilerini Kürtçe ağıtlarla dile getirdiler.

Şırnak’ın İdil (Hezex) ilçesinde sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırılmasının ardından evlerine dönen kadınlar, gördükleri manzara karşısında ne yapacağını şaşırdı.

Büyük tahribatların yaşandığı ilçede birçok ev ve işyerinin yıkılarak kullanılamaz hale geldiği görülürken evlerinin yıkıldığını gören kadınlar acılarını ağıt yakarak dile getirdiler.  

Özellikle Turgut Özal Mahallesi’ndeki tüm evlerin büyük ölçüde zarar gördüğü ve bazı evlerin tamamen yıkıldığı gözlemlendi. Ev ve işyerlerinin PKK’liler tarafından mevzi olarak kullanıldığı görülürken, duvarlar arasında rahat geçiş yapmak için menfezlerin açılması dikkat çekti.

“Yüreğim yanıyor”

Ağıtlar yakarak evinin halini gösteren İdilli kadınlardan S.P, “Evimiz harap olmuş. Artık burada nasıl yaşayacağız? 20 yıllık emeğimizi heba ettiler. Sahip olduğumuz evimizi harabeye çevirdiler. Allah bunu yapanların yanına bırakmasın. Şuan yüreğim yanıyor. Ya Rabbi! Senden yardım istiyoruz.”  dedi.

“Yetimlerimle sokakta kaldık”

10 yetimiyle sokakta kaldıklarını dile getiren başka bir kadın, “Biz böyle olmasını istemedik. Muhacir olup başka yere gittik.10 yılda yaptığımız evimiz yıkıldı.” diye konuştu.

“Allah hakkımızı bırakmasın”

Büyük zahmetlerle yaptıkları evinin yıkıldığını belirten F.G,  “Bunlar halktan ne istiyor? Allah hakkımızı bırakmasın. Okullarda çalışarak aldığım ev şimdi ne haldedir görüyorsunuz. Ben dul bir kadınım ve şuan ne yapacağımı bilmiyorum. Allah hakkımızı bırakmasın.” dedi. (M. Salih Keskin/Şerif Aşkın/Süleyman Tunç – İLKHA)










































 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.