IHO Ebrar Çad’da su kuyusu açtı video

IHO Ebrar Çad’da su kuyusu açtı video

Uluslararası Yardım Kuruluşu IHO-Ebrar, “Temiz İçme Suyu Projesi” kapsamında su sıkıntısının had safhada olduğu Çad’da su kuyusu açtı.

Merkezi Hollanda’nın Deen Haag (Lahey) kentinde bulunan Uluslararası Yardım Kuruluşu IHO-Ebrar projelerine bir yenisini daha ekledi. Dünyanın afet bölgelerine acil yardım ulaştıran; kardeş aile, yetim edinme, gıda, giyim, barınma, eğitim ve sağlık konularında önemli projelere imza atan, Ramazan ve Kurban bayramlarında yaptığı yardımlarla adından söz ettiren IHO-Ebrar “Temiz İçme Suyu Projesi” kapsamında su sıkıntısının had safhada olduğu Çad’da su kuyusu açtı.

Proje hakkında bilgi veren IHO Ebrar Başkanı Doktor Abdurrahman Alpsoy “Yaptığımız bölgesel tanıtım programlarından etkilenen genç bir kardeşimizin çabasıyla kısa sürede su kuyusu için gerekli olan 3500 Euro’yu temin edip iki aylık gibi bir sürede Çad’da su kuyusu açtık. Burada açtığımız kuyuya hayırsever kardeşimizin köyünün ve ailesinin ismini koyduk. Allah’ın izniyle bu su kuyusu 1500-2000 kişiye 5-10 yıl boyunca su sağlayacaktır.” dedi.

Bu hayırsever kişinin girişimi ve çabasının, etrafındaki herkese örnek olduğunu ve onları da hayra teşvik ettiğini belirten Alpsoy, basın yoluyla bu hayırsevere ve Konya-Acıköy’den Tekbaş ailesine teşekkür etti. Alpsoy “Allah böyle hassasiyete sahip kişilerin sayılarını arttırsın ve onlardan razı olsun.”  diyerek hayırseverlerden katkılarını arttırmaları temennisinde bulundu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.