İHO EBRAR'dan medrese öğrencilerine yardım video

İHO EBRAR'dan medrese öğrencilerine yardım video

Merkezi Hollanda'da bulunan uluslararası yardım kuruluşu İHO EBRAR, hayırseverlerden topladığı Akika kurbanlarını Diyarbakır, Van, Muş, Batman ve Ağrı'daki medreselere ulaştırdı.

Merkezi Hollanda'da bulunan ve dünyanın birçok ülkesinde yaptığı yardımlarla adını duyuran uluslararası yardım kuruluşu İHO EBRAR, anlamlı bir projeye imza attı.

 

"Akikalarınız ilim ve irfan olsun" sloganıyla başlattığı kampanya çerçevesinde Avrupa'daki hayırseverlerden topladığı kurbanları Diyarbakır, Van, Muş, Batman ve Ağrı'daki medreselere ulaştıran İHO EBRAR, ilim yuvaları olan medreselere katkıda bulundu.

 

Yardımlarla ilgili bilgi veren İHO EBRAR Başkanı Abdurrahman Alpsoy, "Biz sadece yardım parası toplayıp, onu aktarma ile değil yardımların en doğru ve anlamlı şekilde ulaştırılmasıyla kendimizi görevli sayıyoruz. Bu çerçevede çocukları olan hayırseverlerden topladığımız Akika kurbanlarını bir araya getirip çok anlamlı bir yardım projesi başlattık. Türkiye'de ahlak ve irfanın tekrar dirilmesine büyük katkı sağladığını ve sağlayacağını düşündüğümüz medreselerdeki fakir ve muhtaç ilim talebelerine destek amacıyla Avrupa'daki kardeşlerimizin Akika kurbanlarını kestirip onlara ulaştırmayı çok önemli buluyoruz. Bu şekilde hem hayırsever kardeşlerimiz hayırlarına hayır katmış oluyorlar, hem de ilim ve irfan eğitimi alan fakir ve muhtaç öğrencilerin ihtiyaçlarını giderip ilme teşvik etmiş oluyorlar. " diyerek bu projede katkısı olan herkese teşekkür etti.

 

Alpsoy son olarak, hayırseverlerin böyle özel ve anlamlı projelere daha fazla katkılarını beklediklerini söyledi.İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.