İlahiyatçı-Yazar Mehmet Göktaş: "Türkiye'de Ebu Ubeyde gibi insanlara öylesine ihtiyaç var ki"

İlahiyatçı-Yazar Mehmet Göktaş: "Türkiye'de Ebu Ubeyde gibi insanlara öylesine ihtiyaç var ki"

Peygamber Sevdalıları tarafından Ağrı'da düzenlenen "Kasım Ayı Sahabe Ayı" programında konuşan İlahiyatçı-Yazar Mehmet Göktaş, ümmetin Ebu Ubeyde bin Cerrah gibi emin insanlara ihtiyacı olduğunu söyledi.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından 2015 yılında ilan edilen "Kasım Ayı Sahabe Ayı" kapsamında ilk 4 yıl sırasıyla 4 halife işlenirken sonrasındaki yıllarda ise aşere-i mübeşşereden sahabeler işlenmeye başlandı.

"Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" temasıyla Türkiye genelinde düzenlenen programları kapsamında Ağrı'da Ebu Ubeyde Bin Cerrah anlatıldı.

Peygamber Sevdalıları Ağrı İl Temsilciliği tarafından Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen ve Ziver Kaya'nın sunuculuğunu yaptığı program Hafız Hamza İbrahim'in Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Tilavetin ardından kısa bir konuşma yapan Peygamber Sevdalıları Vakfı Ağrı İl Temsilcisi Arif Yılmaz, "6 yıldır 'Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar' diye sahabe etkinliği düzenliyoruz. Salgın nedeni ile iki yıldır salon etkinlikleri düzenleyemedik, inşallah bugün ve bugünden sonra bir salgın ile karşılaşmayız, inşallah bu programları icra edeceğiz." dedi.

Program, Özlem Ajans sanatçılarının sahabeler üzerine bestelenmiş eserleri seslendirmeleri ile devam etti.

Okunan eserlerin ardından programda bir konuşma yapan İlahiyatçı Yazar Mehmet Göktaş, Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi Vessellem), Ebu Ubeyde Bin Cerrah üzerine çeşitli misaller aktardı.

"Allah-u Teala öyle bir son peygamber göndermiş ki…"

Sözlerine, "Muhterem kardeşler biz aşağı yukarı, 3 bin 500 kilometre falan O (Sallahu Aleyhi Vesselem) peygamberden uzağız, kuzey tarafta yer alıyoruz." ifadeleri ile başlayan Mehmet Göktaş şunları söyledi:

"Ve O'ndan bu tarafı aşağı yukarı 1450 seneye yakın vakit geçti. Dikkat ediniz şimdi şu soruları soruyorum, 1450 senden bu yana bir daha peygamber gelmedi ve biz bir daha gelmeyeceğine, Kıyamet gününe kadar da gelmeyeceğine inanıyoruz. Peki, niye gelmeyecek? Bu önemli bir soru. Allah-u Teala yaratamaz mı? Allah-u Teala, ta ezelden beri peygamberleri seçmiş, seçkin kılmış yine gönderebilir. Bir daha gerekmeyecek. Allah-u Teala öyle bir son peygamber göndermiş ki ahir zaman peygamberi. Bütün insanlığa örnek olacak bir peygamberden bahsediyoruz."

"Yalnız bunun fetihleri ötekilere benzemiyordu"

Konuşmasında Ebu Ebeyde Bin Cerrah'ın hayatının iyi öğrenilip, rol model edinilmesi gerektiğine dikkat çeken Göktaş, "Kardeşler, Ebu Ubeyde Bin Cerrah, öylesine emin bir insan, öylesine güvenilir bir insan ki Hazreti Ömer'in baş komutanı idi, Hazreti Ebubekir'in baş komutanlarından idi, bir tarafta Halid, bir tarafta Saad Bin Ebi Vakkas, bir tarafta Ebu Ubeyde İslam'ın fetihlerini yapıyorlardı. Yalnız bunun fetihleri ötekilere benzemiyordu, Ebu Ubeyde bin Cerrah hangi şehre, köye, kasabaya uğrasa hepsi beyaz bayrak çekiyorlardı. Bugün sadece bu insanlara ihtiyaç var, yani bu dünyada, Türkiye'de Ebu Ubeyde gibi insanlara öylesine ihtiyaç var ki bu ümmetin bütün emanetlerini, sadece Müslümanların değil herkesin malını, mülkünü, ırzını ve her şeyini teslim edeceği öyle insanlara ihtiyaç var. İşte biz bugün bundan dolayı kaybediyoruz. Onun için Ebu Ubeydeleri iyi öğrenelim kendimize rol model yapalım." ifadelerini kullandı.

"İşte o bacılar bu firavunların çarkına çomak soktu, edebi, hayası, tesettürü ile"

Bayanların günümüzde önemli görevler üstlendiğini hatırlatan Göktaş, "Vallahi Kıyamet günü öyle bacılar olacak ki, Allah onları 'firavunların saltanatını yakan bayan kullarım' diyecek. Bugünün firavunlarının en büyük gücü, silahı terbiyesizliktir, hayasızlıktır, ahlaksızlıktır, nikahsızlıktır. İşte o bacılar bu firavunların çarkına çomak soktu, edebi, hayası, tesettürü ile." şeklinde konuştu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.