"İlk defa her sandık bölgesinde yeteri kadar güvenlik görevlisi bırakılmıştır"

"İlk defa her sandık bölgesinde yeteri kadar güvenlik görevlisi bırakılmıştır"

Cumhurbaşkanlığı sistemini getiren anayasa değişikliği için oyunu kullanan Muş Valisi Seddar Yavuz, sandıklarda güvenlik önlemi alındığını belirterek tüm seçmenlerin sandığa gitmesinin vatandaşlık görevi olduğunu söyledi.

Muş’ta anayasa değişikliği için sabah erken saatlerden itibaren sandık başına giden vatandaşlar çıkacak olan sonucun huzur getirmesi temennisinde bulundu.

Saat 07.00’de okullarda kurulan seçim sandıklarında tercih pusulalarını hazırladıktan sonra seçmenler oy kullanmaya başladı.

819 sandığın kurulduğu Muş’ta 225 bin 417 seçmen bulunuyor. Bin 638 sandık görevlisinin görev aldığı kentte oy verme işlemi saat 16.00’da son bulacak. Muş’ta seçmenlerin çoğunun sandığa gitmesi bekleniliyor.

Vali Adil Yazar Ortaokulunda oyunu kullanan Muş Valisi Seddar Yavuz, il genelinde devam eden seçim süreciyle ilgili şöyle konuştu:

“Şu anda 817 sandıkta 225 bin 279 seçmenimiz, özgür ve hür iradesini sandığa yansıtacak şekilde tedbirlerimizi aldık. Bu bölgelerde 4 bin 624 güvenlik görevlisi görevlendirilmiştir. İlk defa her sandık bölgesinde yeteri kadar güvenlik görevlisi bırakılmıştır. O yüzden Muş’un en ücra köşesinden şehir merkezine kadar, her yerde vatandaşımızın korkmadan, endişe etmeden, oyunu, fikrini ve vicdanını sandığa yansıtması noktasındaki tüm tedbirler alınmıştır. Ümit ediyorum ki, ülkemizin ufkunu açacak, yarınlara güvenle bakacağımız bir sonuçla karşılaşırız. Tüm vatandaşlarımızın sandığa gitmelerini, oyunu kullanmalarının bir vatandaşlık görevi olduğu hatırlatıyorum.” şeklinde konuştu.

Aynı okulda 1097 numaralı sandıkta oyunu kullanan Belediye Başkanı Feyat Asya ise oylamanın huzur içerisinde geçtiğini ifade ederek, "Sabahın erken saatlerinde halkımız, birbirlerine tahammül kültürüyle, birbirlerine karşı saygı ve sevgi ölçüleri içerisinde oylarını kullanıyorlar. Şu an için ilimiz genelinde hiçbir sıkıntı olmadığını görüyoruz. Uzun süredir ülke gündemimizde olan mecliste milletvekillerinin oylarıyla kabul edilen anayasa değişikliğini bugün 16 Nisan itibariyle halkımıza getirilmiş olmasının sevincini yaşıyoruz. Çünkü halka rağmen halk için bir şey yapılamayacağı kanıtlandı. Halk kendi yönetimini, kendi anayasasını, kendi yönetim şeklini değiştirmek suretiyle bugün oy kullanıyor. Bu rey çok önemlidir, ülkenin gelecek 100 yılını etkileyecek şekilde bunu elinde tutmak suretiyle oy kullanılıyor.” ifadelerini kullandı. (Ayetullah Tarhan-İLKHA)










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.