İngiltere Tahran'daki elçiliğini yeniden açtı

İngiltere Tahran'daki elçiliğini yeniden açtı

İngiltere’nin Tahran'daki büyükelçiliği, İngiltere Dışişleri Bakanının katıldığı törenle 4 yıl aradan sonra yeniden açıldı.

İngiltere’nin Tahran'daki büyükelçiliği İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond'ın katıldığı törenle 4 yıl aradan sonra yeniden açıldı.

2003'den bu yana ilk kez resmi temaslarda bulunmak üzere İran'a gelen İngiliz dışişleri Hammond'in İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, meslektaşı Muhammed Cevad Zarif, İran Meclis Başkanı Ali Laricani ve Milli Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani ile görüşeceği belirtildi.

İran ile Batı arasındaki diplomatik ve ekonomik ilişkiler, nükleer müzakerelerin anlaşmayla sonuçlanmasının ardından ivme kazandığı görülüyor. Anlaşma gereğince Batı’nın İran'a uyguladığı yaptırımların tedricen kalkması bekleniyor.

İngiltere'nin Tahran'daki temsilciliği, 2011'in Kasım ayında İngiltere'nin İran'a yönelik yeni yaptırım kararları almasının ardından düzenlenen protesto gösterisinde eylemcilerin büyükelçilik binasını ateşe vermesi sonucu kapatılmıştı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.