"İslam ve peygamberinin izzetini kimseye çiğnetmeyiz"

"İslam ve peygamberinin izzetini kimseye çiğnetmeyiz"

Özgür Gündem Gazetesi'nin Peygambere hakaret içerikli karikatür yayınlamasına bir tepki de Bingöl’deki STK’lardan geldi.

HDPKK çizgisinde yayın yapan Özgür Gündem Gazetesi'nin Peygambere hakaret içerikli karikatür yayınlamasına tepkiler gelmeye devam diyor.

Bingöl Kalem Der Başkanı İbrahim Dağılma ile Eğitim-Sen Bingöl Şube Başkanı Yunus Kava, yapılan hakaretin hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini söyledi.

"Biz Müslümanlar, imtihan gereği birçok sıkıntıya müsibete, zorluğa katlanır, yerine göre sabır eder, dişimizi sıkar, belki baldıran zehiri içeriz.  Horlanır dışlanır, ezilir ve ecrimiz Allah’tan bekleriz." diyen Kalem Der Başkanı İbrahim Dağılma, söz konusu İslam'ın, Resullah’ın ve müminlerin izzeti ve  onuru olunca her şeyimizi  feda etmemiz gerektiğini söyledi.

"İslam ve peygamberinin izzetini kimseye çiğnetmeyiz"

İslam düşmanlarının tarih boyunca İslam'la ve İslam peygamberine düşmanlığının olduğuna dikkat çeken Diyen Dağılma, "Lakin izzeti imanda, İslam’da ve Resulullah’a tabi olmada bilen mümin erler bu saldırılar karşısında üzerine düşeni lakıyla yerine getirmişlerdir. İslam ve peygamberinin izzetini kimseye çiğnetmemişlerdir ve bu onuru ağızlarında sakız yapmalarına müsaade etmemişlerdir. Bu minval üzere Özgür Gündem gazetesinde yayımlanan ‘Peygamberimize hakaret içerikli’ karikatürü kesinlikle tasvip etmediğimizi ve daha önceden de HDPKK çevresinin çarşaf, namus İslami diğer değerler üzerinde yaptığı saldırı ve hakaretleri göz ardı etmediğimizi canımızdan ve her şeyimizden daha önce olan İslam ve Hz Muhammed(a.s)’e yönelik her türlü alay, saldırı ve hakarete siper olacağımızı, bu din ve İslam düşmanlarının yanlışlarını ortaya koymaktan ve gerekli olan her tepkiyi vermekten, Peygamberimizin şahsı manevisine siper olmaktan bir an bile vazgeçmeyeceğimiz ortaya koyuyor ve bunun böyle bilinmesini istiyoruz.” dedi.

“Hiçbir kutsala hiçbir değere saygısı olmayan bu zihniyeti en şiddetli şekilde kınıyoruz”

"Charlie Hebdo dergisinin yerli versiyonu olmaya aday Özgür Gündem Gazetesi’nin Müslümanlar için her şeyden daha aziz olan Peygamberimiz Hz. Muhammed (A.S.V)’a yönelik yapmış olduğu bu çirkin saldırıyı şiddetle lanetliyoruz." diyen Eğitim-Sen Bingöl şube başkanı Yunus Kava, ise şöyle konuştu:

"Her insanın en değerli varlığı olan aynı zamanda bir kadın olarak annelerimizi överek değerini vurgulayan Peygamber Efendimizi (sav) anlayamayan bir zihniyet efendimizin hadis-i şerifleriyle dalga geçmeye kalkışmıştır. Hiçbir kutsala hiçbir değere saygısı olmayan bu zihniyeti en şiddetli şekilde kınıyoruz. Son yıllarda tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Müslümanların değerlerine hakaret etmenin ibadet kutsiyetine saldırmanın ülkemizde de marifet olarak görülmeye başlanması bizleri ve İslami hassasiyeti olan tüm kesimleri oldukça rahatsız etmektedir. Bu tür alçakça saldırıların mayası İslam olan bölge insanımız tarafından asla kabullenemeyeceği gibi azizlerine, kutsallarına, mabetlerine vs. saldıran bu zihniyetin yaptıklarını bölge insanımız asla unutmayacak ve unutturtmayacaktır." (Nihat Kanat- İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.