İslami STK'ların Ramazan yardımları sürüyor

İslami STK'ların Ramazan yardımları sürüyor

Umut Kervanı, Yetimler Vakfı ve IHO-EBRAR, Ramazan ayında Türkiye'deki yetim ve muhtaç ailelere yönelik yardımlarını sürdürüyor.

Yaptıkları yardımlarla adlarından sıkça söz ettiren Umut Kervanı, Yetimler Vakfı ve IHO-EBRAR, Ramazan öncesi başlattığı yardım çalışmalarına hız verdi.

Umut Kervanı Mardin'de gıda kolisi dağıttı

Ramazan ayının ilk gününde yardıma muhtaç, fakir, mülteci ve yetim 70 aileye gıda kolisi ulaştıran Mardin Umut Kervanı, hedeflerinin kendilerinde kayıtlı bulunan tüm ailelere yardımlar ulaştırmak olduğunu açıkladı.

Ramazan ayı boyunca hayırseverlerden gelen yardımları fakir ailelere ulaştıracaklarını belirten Mardin Umut Kervanı Temsilcisi Hadi Çakar, bu konuda çalışmalarını tamamladıklarını söyledi.

Ramazan paketlerinin dağıtımına başladıklarını ifade eden Çakar, şunları söyledi:

"Ramazan ayında inşallah yüzlerce aileye hayırseverlerin desteğiyle gıda yardımında bulunacağız. Ramazan paketimizin içinde pirinç, mercimek, bulgur, zeytin, şeker, salça, fasulye, makarna vesaire gıda malzemeleri bulunuyor. Tabi sadece gıda ile sınırlı kalmayacak yardımlarımız; giyim yardımlarımıza başladık. Bugün 3 ekip ile yardıma muhtaç, fakir, mülteci ve yetim 70 aileye gıda kolisi ulaştırdık. Hâlâ yolumuzu gözleyen yüzlerce aile var. Ramazan ayı boyunca bize kayıtlı iki yüzü aşkın aileye ulaşmayı düşünüyoruz. Tabi kayıtlarımız devam ettiği için bu sayı her geçen gün artıyor. Bu yüzden başta duaya ve hayırsever halkımızın katkılarına ihtiyacımız var. Rabbim, şimdiden yardımlarda bulunacak hayırseverlerimizden razı olsun."

Ağrı'da Ramazan yardımı

Merkezi Hollanda'da bulunan uluslararası yardım kuruluşu IHO-EBRAR, Ağrı Umut Kervanı aracılığıyla 30 aileye yardımda bulundu.

Yardımların devam edeceğini söyleyen IHO-EBRAR Ağrı Temsilcisi Mehmet Dağhan, amaçlarının zengin ile fakirler arasında köprü vazifesi görmek olduğunu belirterek hayırsevere yardımlarını bu mübarek ayda daha arttırmaları çağrısında bulundu.

Iğdır'da Ramazan yardımı

Uluslararası Yardım Kuruluşu IHO-EBRAR, Umut Kervanı ve Mustazaflar Cemiyeti, Iğdır’da muhtaç ailelere gıda paketi dağıttı.

Iğdır Üniversitesinde öğrenim gören öğrenciler aracılığıyla ulaştırılan yardımlar Iğdır’da birçok muhtaç ailenin yüzünü güldürdü.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Iğdır Üniversitesi İlahiyat Öğrencisi Recep Alpaslan, temel gayelerinin yardıma muhtaç olan ailelerin sıkıntılarına bir nebze olsun merhem olabilmek olduğunu söyledi.

Alpaslan, "Ramazan ayında olmamız münasebetiyle insanlar fiziksel olarak bir yorgunluk içerisine girerler. Bizler bu yardım paketleriyle o tertemiz insanların kapılarına gittiğimiz zaman onlara bu paketleri verdiğimiz zaman onların yüzlerinde oluşan o tebessüm ifadesini gördük ve arkadaşlarımızda ve bizde o yorgunluğun yerini muazzam bir sevinç ve mutluluk aldı.  Allah-u Teâlâ, bu yardımlarla o mazlum insanların yüzlerinde tebessüm ifadesini oluşturmaya vesile olan bütün kardeşlerimizden ve hayırsever müminlerden razı olsun." dedi.

Yetimler Vakfından kırmızı et ve alışveriş kartı yardımı

Merkezi Diyarbakır'da bulunan Yetimler Vakfı, Bismil ilçesinde daha önce tespit edilen 20 yetim aileye ikişer kilo kırmızı et ile 100 TL değerindeki alışveriş kartı yardımında bulundu.

Bismil Vefa Der’in aracılığıyla ulaştırılan yardımlara ilişkin açıklamalarda bulunan Fuat Ayaş, "Merkezi Diyarbakır’da bulunan Yetimler Vakfı yardımıyla Bismil’de yetimlere yardımlarda bulunduk. Bu sayede özellikle içinde bulunduğumuz Ramazan ayında hayırlı işler yapmak için fırsat bulduk. Yapılan yardımlar yetimlerin yüzünü bir nebze olsun güldürdü ve onların hayır dualarını aldık.

Ayaş, Ramazan ayı boyunca yetimlere yönelik yardımlarının süreceğini, bu konuda hayırseverlerin desteğini esirgememelerini istedi.

Mersin

Mersin Umut Kervanı, "Rahmet ve mağfiret ayı Ramazan, muhtaçlara umut olsun" sloganıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Mersin Umut Kervanı Başkanı Mehmet Derman yaptığı açıklamada, Ramazan ayında yüzlerce aileye yardım ulaştırma gayretinde olduklarını söyledi.

Derman, "Ramazan’a girmeden önce öncelikle şehrimizin belirli noktalarına branda astık. Bunun yanısıra bizde kayıtları bulunan ailelerin tek tek durumlarını değerlendirdik. Özellikle yetimlerimizin ve birinci derecede muhtaç ailelerimizin durumunu değerlendirdik. İnşallah bu ailelerimize öncelikli olarak ulaşmaya çalışacağız, Ramazan ayı içerisinde dualarını alacağız. Hayır sahiplerinin bize ulaştırdığı bağışlarla yardım paketlerimizi hazır hale getirdik. Ramazan ayının başında bir kısmını muhtaç ailelerimize ulaştırdık. İnşallah Ramazan ayı boyunca bu ailelerimize düzenli bir şekilde ulaşmaya ve yardım paketlerini götürmeye devam edeceğiz. Hayır sahiplerinin bize ulaştırdığı her yardımı, her bağışı Allah’ın izniyle hakkıyla ailelerimize ulaştıracağız. Daha önce ki yıllarda da yapmış olduğumuz gibi bu yıl içerisinde de ihtiyaç sahibi olan ailelerimize kendi hazırlamış olduğumuz iftar yemeklerini evlerine götürerek ailelerimizle iftarımızı açıyoruz. Onların hayır dualarını alıp, sıkıntılarını yerinde dinleyeceğiz. Mersin ili içerisinde yardım kampanyamız var. Hayır sahipleri gönül rahatlığıyla kampanyamıza destek verebilirler. Bu ailelerimize ulaşmak üzere bağışlarını yapabilirler. Gerek zekat gerek fitre gerekse de sadakaları olsun Allah’ın izniyle bu emanetleri bu ailelerimize, sahiplerine teslim edeceğiz." diye konuştu.

Siirt'te yetimler giydirildi

Yardımeli Derneği, Siirt'te Umut Kervanı aracılığıyla yetimleri giydirerek yüzlerini güldürdü.

Yardımeli Derneği Siirt Temsilcisi Ali Kara, yaptığı açıklamada, "Bu tür hayır işlerde kardeş dernek olarak gördüğümüz Umut Kervanı ile ortak hareket etmekteyiz. Bizler bu tür çalışmaları yaparken İslam’ın bizlere emrettiği kardeşlik birliğini sağlamanın derdindeyiz. Aslında bu tür faaliyetleri beraber yaparak İslam âlemindeki Müslümanların birbirleriyle tek bir vücut olabileceklerini ve beraber hareket edebileceklerini göstermek istedik." dedi.

Umur Kervanı Siirt Başkanı Salih Evin ise Yardımeli Derneğinin katkılarıyla 8 yetimi giydirdiklerini söyledi.

Yaklaşan Ramazan bayramı öncesi hayırsever vatandaşlara çağrıda bulunan Evin, "Listelerimizde onlarca yetim, mağdur ve muhtaç aile bulunmaktadır. Hayırsever vatandaşlarımız bizlere ulaşırlarsa, inşallah bu Ramazan'da, bayram öncesi elimize ulaşacak olan yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.