İSRA-DER’den ‘Şehadet’ konulu karakalem yarışması

İSRA-DER’den ‘Şehadet’ konulu karakalem yarışması

Van İSRA-DER, ‘Şehitlik ve Şehadet’ konulu karakalem yarışması düzenliyor.

Van’da faaliyet yürüten İSRA-DER 14-20 yaş aralığındaki gençlere yönelik ‘Şehitlik ve Şehadet’ konulu karakalem yarışması düzenliyor. Başvurular 15 Şubat Pazar gününe kadar devam edecek.

Konuyla ilgili bilgi vere İSRA-DER üyesi Huzeyfe Kuşan, Şubat ayının şehadet ve şehitlik ayı olması hasebiyle, İslam şehitlerini şeklen de hatırlamak amacıyla karakalem yarışması düzenleyeceklerini söyledi.

“Amacımız İslam şehitlerini hatırlama ve hatırlatmadır”

Yarışma için başvuruların 1 Şubat itibarıyla başladığını ve 15 Şubat’a kadar devam edeceğini aktaran Kuşan, “Ölümü öldürenleri, kendi nefsi için yaşamayanları, yiğitlerimizi, önderlerimizi ve şehitlerimizi hatırlama ve hatırlatmak amacıyla bizler de karakalem yarışması düzenlemeyi uygun gördük. Yarışmamız için başvurular 1 ile 15 Şubat tarihleri arasında yapılacaktır. 14-20 yaş arası bay ve bayanlar katılabiliyorlar. Konumuz şehitlik ve şehadeti anımsatan her türlü karakalem çalışması olacaktır. Yarışmada ilk üçe giren kardeşlerimize sürpriz hediyelerimiz olacak. Hediyelerini Şubat ayının 19’unda derneğimizde düzenleyeceğimiz ‘Şehitlik ve Şahitlik’ adlı programımızda ödülleri takdim edilecektir.” dedi.

“Tüm kardeşlerimizi yarışmamıza katılmaya davet ediyoruz”

Yarışmaya katılacak olanların 25x35 ebatındaki kağıt üzerine herhangi bir şehidin resmi ya da şehadeti anımsatan bir figürü çizebileceklerini aktaran Kuşan, “Yapacağınız çalışmaların son teslim tarihi 15 Şubat’tır. Arkadaşlarımız yaptıkları çalışmaları İpekyolu ilçesi Şerefiye Mahallesi Milli Egemenlik Caddesi üzerinde bulunan dernek binamıza teslim edebilirler. Burada sizlerin de vasıtasıyla tüm kardeşlerimizi yarışmamıza katılmaya ve İslam şehitlerini anmaya davet ediyoruz. Yarışmamızda daha önce de belirttiğimiz gibi bir şehidimizin ve ya şehadeti anımsatan bir figürün karakalem çalışması olabilir.” diye konuştu.  (Murat Dalgın- İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.