“İyilikte sınır yoktur”

“İyilikte sınır yoktur”

Yetim-Der’in fakir ailelere yönelik olarak yetim giydirme, gıda yardımı, evlilik projesi, eğitim desteği ve psikolojik destek programları kampanyası yeni yılda da daha geniş bir perspektifte devam edecek.

Yetim-Der’in “İyilikte sınır yoktur” ve “Bir yetime sponsor bul” sloganları ile bu yıl başlattığı yetim giydirme, gıda yardımı, evlilik projesi, eğitim desteği ve psikolojik destek programları kampanyası bu yılda daha genişletilerek devam edeceği belirtildi.


Konu ile ilgili İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) açıklamalarda bulunan Yetim-Der Başkanı Hacı Fikri Karavil, herkesi bu anlamlı kampanyaya destek olmaya çağırdı.

 

 

“Allah insanı mal ile sınar”

Allah'ın insanı bir durumdan diğerine sokarak, vererek ya da mahrum bırakarak, rızkını genişletip ya da daraltarak sınadığını belirten Karavil, “Allah insanoğlunu, nimet vererek ve ona ikram ederek dener, imtihan eder. Ama insanoğlu her zaman için bunun bir imtihan olduğunu kavrayamaz. Aksine verilen rızkı ve bahşedilen mertebeyi yüce Allah'ın katında bu ikramı hak etmiş olduğuna bir delil ve Allah'ın kendisini seçip tercih ettiğine bir gösterge sayma gafletine düşebilir. Bu bakış açısından hareketle, kendisine verilen belayı ‘ceza’ yapılan imtihanı da ‘sonuç’ olarak değerlendirir. Yüce Allah'ın katındaki şerefi dünya malı ile değerlendirir.” ifadelerini kullandı.

 

“Kuran-ı Kerim yetime bakmayı emreder”

Allah’ın (cc) insanoğlunun rızkını daraltarak onu imtihan ettiğinde insanların bu imtihanı kendileri için bir ceza olarak değerlendirdiğini belirten Karavil, insanın bu sınamayı kendisi için ceza saymasını ve rızkının daraltılmasını Allah'ın katında kendisine bir ceza olarak görmesini yorumlamasının doğru bir yaklaşım olmadığını söyledi.

 

Karavil, “ Dikkat edilecek olursa, Kur'an-ı Kerim, yetimin doyurulmasının teşvik ve tavsiye edilmemesini çirkin ve yadırganacak bir hareket saymaktadır. Ayrıca İslam toplumunda, toplumun faydasına olan işlerde gayret etmek ve bu anlamda yönlendirmek takdir edilmiş ve gerekliliğine işaret edilmiştir. İslam’ın ayırıcı özelliği de budur zaten.” diye konuştu.
 

“Fakirlere yardım etmeliyiz”

Yetime iyilik etmek ve yoksulu doyurmak konusunda insanların birbirlerini teşvik ederek imtihanda başarılı olmak hususunda birbirlerine yardımcı olunması gerektiğini ifade eden Karavil, “tam aksine toplumumuzda ne bir cömertlik ve ne de iyilikseverlik duygusu kalmamış, giderek de azalıyor. Ayetlerin ışığında yetimlere sahip çıkma ve biri birimizi teşvik etmek için gayret göstermeliyiz. Eğer maddi olarak yardım etme imkânımız yok ise etrafımızdaki insanları teşvik edebiliriz. Bir yetime bakacak imkanımız yok ise  3-4 kişi birleşip yardım edebiliriz.” şeklinde konuştu.
 

“Herkesi bu anlamlı kampanyalara davet ediyoruz”

“İyilikte sınır yoktur” ve “Bir yetime sponsor bul” kampanyalarına tüm hayırseverleri beklediklerini aktaran Karavil son olarak şunları söyledi:

 

Yardımlarınız için www.yetim-der.com.tr adresinden iletişim adreslerine ulaşabilirsiniz.
Allah şimdiden yapacağınız yardımları kabul etsin.  (Ali Fidancı – İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.