İzmir Umut Kapısı yıllık faaliyet raporunu açıkladı

İzmir Umut Kapısı yıllık faaliyet raporunu açıkladı

İzmir Umut Kapısı Derneği 2014 yılı faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaştı.

2012 yılında kurulan İzmir Umut Kapısı Derneği, faaliyetlerini artırarak devam ettiriyor.

 

Dernek, 2014 yılı faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaştı. Yılık faaliyet raporunu açıklarken bir yılı geride bıraktıklarını söyleyen İzmir Umut Kapısı Derneği Başkanı Hacı Şani, bir yılın değerlendirmesini yaparak faaliyet raporunu basınla paylaştı.

 

Şani, konuşmasında şunları söyledi: “Derneğimiz Umut Kervanı Platformuna üye olarak sadece bulunduğu bölgede değil, ulusal bazda, ayrıca Avrupa Yetim-Der’le yapılan ortak çalışmalarla da dünya çapında faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu kapsamda çalışmalarımız bütün heyecanıyla devam ediyor. İzmir Umut Kapısı olarak 2014 yılı içerisinde 668 aileye gıda yardımı götürdük. 28 bin 600 TL’lik yardımı muhtaç ailelere ulaştırdık. Bunlar içerisinde 167 aile Suriyeli, bir ailede Afganistanlı. Bizim parolamız muhtacın dini, dili, ırkı gözetilmeden muhtaçların yardımına koşmaktır.”

 

Yaptıkları yardımlar hakkında genel bilgiler veren Şani, “Giyim olarak 80 aileye toplamda 17 bin 500 TL’lik bir yardımda bulundukz. Nakdi olarak ise 10 aileye düzenli olarak yardımda bulunduk ve bu yaptığımız nakit yardımların rakamsal tutarı ise 6 bin 850 TL’dir. Yine et yardımında bulunduk, et yardımı yaptığımız aile sayısı ise 5 bin 381, bunun parasal karşılığı da 12 bin 105 TL’dir. Ev eşyası yardımı olarak 20 aileye 16 bin 520 TL’lik yardım ulaştırdık. 2 aileye 200 TL’lik kömür yardımı yaptık. Genel olarak 2014 yılı içerisinde 81 bin 330 TL’lik maddi yardımda bulunulmuştur.” dedi.

 

Son olarak Dernek Başkanı Hacı Şani, yardımların muhtaçlara ulaşması noktasında katkıda bulunan hayır sahiplerine teşekkür etti. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.