Kaçak balık avcılarına karşı mücadele devam ediyor

Kaçak balık avcılarına karşı mücadele devam ediyor

Ağrı’da kaçak olarak balık avlayanlara karşı Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri çalışmalarına devam ediyor.

Ağrı’da bulunan baraj, göl ve akarsularda amatör amaçlı su ürünleri avcılığını düzenleyen tebliğ gereği olta kullanımı dışında balık avlanılması, 15 Mayıs - 15 Ağustos tarihleri arasında sazan balığı, 1 Mart - 1 Ekim tarihleri arasında da alabalık avlanması yasaklanmıştı.

Alınan kararları dikkate almayarak kaçak yollarla balık avlayanların önüne geçilmesi için Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bir dizi önlem aldı.

Personeller tarafından sürekli olarak denetimlerin yapıldığı, av yasakları konusunda bilgilendirme amaçlı tabelaların asıldığı Ağrı’da, yapılan uyarılara rağmen avlananlara ise uyarı yapıldı.

Konu ile ilgili olarak bir değerlendirmede bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat Demirkıran, 1380 sayılı su ürünleri kanunu çerçevesinde uygun avcılık faaliyetinde bulunmayanlar için kaçak avcılık yaptıkları gerekçesiyle av araçlarına ve kaçak yakalanan balıklara el konulacağını belirterek, kanunun 36. maddesine göre ceza uygulanacağını söyledi.  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.