Kahta’da Teravihten sonra halk duygularını anlattı-video

Kahta’da Teravihten sonra halk duygularını anlattı-video

Ramazan ayının başlamasıyla camilere akın eden kadın-erkek, genç-yaşlı bütün Müslümanlar, teravih namazını kıldıktan sonra duygularını İLKHA’ya anlattı.

Kadınlar için özel ve geniş yerlerin yapılması gerektiğine dikkat çeken Celaleddin Camisine gelen  cemaat,  “Caminin üst katını ve dış tarafını hanımlar için ayırmamıza rağmen, hala yetersiz kalıyor. Bu da gösteriyor ki halkımız daha çok camiye geliyor. Her sene kalabalık artıyor.” ifadelerini kullandı.

“Gençleri camiye çekmek için ikramlarda bulunulabilir.”
Cami cemaatinden Yavuz Erdal, “Camiye geldiğimizde genellikle yaşlıları görüyoruz. Gençler camiye gelmek yerine internet kafelere ve başka yerlere gidiyorlar. Gençleri ve çocukları camiye çekmek için ikramlarda bulunulabilir ya da vaaz ve sohbetler yapılabilir.” dedi.

İmam Hatip Cami cemaati ise, “Öncelikle bu Ramazan’ın bütün Müslümanlara hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Ramazan ayı başlı başına bir güzelliktir zaten. Bir de bu kadar çok Müslümanın teravihte buluşması insana ayrı bir haz veriyor.” şeklinde konuştu.(Mehmet Eren-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.