Kalbi delik çocuk yardım bekliyor

Kalbi delik çocuk yardım bekliyor

Şırnak’ta Musa-Şerbet Cavlak çifti, kalbi delik olan 4 yaşındaki oğulları Şiyar'ı maddi imkânsızlıklar nedeniyle tedavi ettiremiyor.

Şırnak’ın Toptepe köyünde yaşayan Musa-Şerbet Cavlak çifti, Ventriküler Septal Defekt tanısı konulan 4 yaşındaki oğulları Şiyar'ı, maddi imkânsızlıklar nedeniyle tedavi ettiremiyor.

Şırnak'ın Bahçelievler Mahallesindeki evleri, PKK’lilerin çukur siyaseti zamanında döşedikleri bombaların infilak etmesi sonucu yıkılan aile, o günden sonra Toptepe köyünde akrabalarının evine yerleşti.

Kömür ocaklarında çalışan baba, ocakların kapanmasıyla işsiz kalınca çocuğunun tedavisini yapamadı.

4 çocuk sahibi anne Şerbet Cavlak, en küçük oğlu Şiyar’ı doğduğunda kalbi delik olduğu için Gaziantep Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürdüklerini, maddi imkânsızlıklar nedeniyle o günden bu yana tedaviye Şırnak ve Cizre’de devam ettiklerini belirtti.

Yıkılan evlerinin devlet tarafından ödenen aylık 600 lira kira bedeli ile geçindiklerini belirten anne Cavlak, şunları kaydetti:

"Doktorlar oğlumun ameliyat olması gerektiğini söylüyor. Bu da Gaziantep, Adana, Ankara gibi yerlerde mümkün. Biz zaten zor geçiniyoruz. Her şeyimiz yıkılan evimizin enkazında kaldı. Satabileceğimiz bir şey olsa, satıp tedavisini yapardık ama o da yok. Eşim de işsiz, ne yapacağımızı bilmiyoruz."

Oğlunu sürekli buhar makinasına bağladıklarını belirten anne Cavlak, hayırseverlerden yardım beklediklerini söyledi.

İLKHA






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.