"Kanaatkâr olanlar her zaman mutlu olan kimselerdir"

"Kanaatkâr olanlar her zaman mutlu olan kimselerdir"

​Batman’da bir lisede düzenlenen "Ayın Değerler Eğitimi" kapsamında öğrencilere "Kanaatkârlık" konusunda seminer verildi.

Batman Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde "Ayın Değerler Eğitimi" kapsamında öğrencilere 2 gün süresince "Kanaatkârlık" konusu üzerinde seminer verildi.

Seminer; Batman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. M. Nurullah Aktaş ve Batman Vaizi Alaattin Kılıç tarafından verildi.

Batman Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleşen seminere çok sayıda öğrenci katıldı.

Seminer etkinliği ile hem eğlenen hem de kanaatkârlık değerini öğrenen öğrencilere aynı zamanda konu anlatımının yapıldığı ve öğrencileri de konferansa dâhil ederek sıcak bir söyleşi ortamı oluşturan Dr. M. Nurullah Aktaş ve Vaiz Alaattin Kılıç kanaatkârlık değerini farklı yönleri ile ele aldı.

Burada yaptığı konuşmada kanaatkârlığın kendinden, halinden, huyundan memnun olmak olduğunu söyleyen Kılıç, "Kanaatkârlık, kendi karnı doyarken başkasını aç görmeye dayanamamak demektir. Önce isteyeceğiz ve çalışacağız, sonra kazandığımızla yetineceğiz ve dünyamıza sahip çıkacağız." dedi.

Kanaatkâr olanın her zaman mutlu olacağını ifade eden Dr. M. Nurullah Aktaş, "Kanaatkâr olan, gönül hoşluğu olan kimse, en zengin olan kimsedir. En fakir kimse ise içinde tatmin olmamış birçok arzularla dolu olan kimsedir. Kanaatkâr olanlar her zaman mutlu olan kimselerdir. İnsan her zaman kanaatkâr olan, her zaman sevinç dolu olan, her zaman mutlu olan, ideal olan bir hayat yaşamalıdır." diye konuştu.

Yaptıkları etkinlikle ilgili konuşan Okul Müdürü Hasan Keskin ise şunları söyledi: "Değerler sayesinde birey, diğer insanlar ile etkili iletişime geçebilir ve sosyal konumunun belirlenmesi için uygun bir altyapı oluşturabilir. Toplumsal bütünlüğün sağlanması ve ortak amaçların belirlenmesi için değerler eğitiminin okullarımızda sistemli ve etkili bir biçimde yapılması zorunludur. Değerler, öğrencilere okul içinde ve dışında değerleri pratiğe dönüştürmeleri için uygun ve etkili fırsatlar sağlanmalıdır."(Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)









HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.