Kanser hastası yaşlı adam yardım bekliyor

Kanser hastası yaşlı adam yardım bekliyor

Muş’ta, 1 yıl önce akciğer kanserine yakalanan 63 yaşındaki Deli Gezici, ihtiyaçlarını karşılamak için yardım bekliyor.

Batman’da yaşadıkları kan davasından sonra, Muş Merkez Sunay Mahallesi'ne yerleşen ve eşi ile burada yaşamaya başlayan 63 yaşındaki Deli Gezici, 1 yıl önce akciğer kanserine yakalandı. Çeşitli illerde tedavisi yapılan Gezici’nin kollarının işlevini yitirmesinden dolayı, kemoterapi tedavisine ara verildi.

Eşi Zübeyde Gezici (64) ile kiralık bir evde yaşayan, yatağa bağlı ve bakıma muhtaç olan Gezici’nin ihtiyaçları, eşi ve evli olan kızının yardımıyla görülüyor.

Kan davası yüzünden Muş’a taşınırken yanlarına bir şey alamadıklarını, evlerine serdikleri kilimleri de çöplerden toplayıp serdiklerini söyleyen Zübeyde Gezici, eşine daha iyi bakmak için hayırsever ve devlet yetkililerinden yardım beklediklerini söyledi.

3 erkek çocuklarının da kirada yaşadıklarını ve işsiz olduklarını kaydeden Gezici, devletin verdiği 540 TL’nin eşinin bakımına yetmediğini, bakıcı maaşı da alamadıkları için zor durumda olduklarını belirtti.

Eşinin akciğer kanseri olduğunu ve maddi durumlarının kötü olduğunu ifade eden Gezici, “3 Oğlum var ve hepsi işsizdir. Biz istiyoruz ki devlet bize destek olsun. Batman’da kan davamız vardı. Evimizden hiçbir şey almadan çıkıp geldik. Bu serdiklerimizi çöpten çıkarıp yıkadım. Bizim tüpümüz bitmiş bahçede ateş yakıp çay ve yemek yapıyorum. Bir tüp 100 TL olmuş, paramız yoktur, alamıyoruz. Bakıcı parası da alamıyoruz. Yerdeki kilimleri çöpten toplayıp getirdim. Biz istiyoruz ki devlet bize bakıcı maaşı versin.” ifadelerini kullandı.

Kanser hastası Deli Gezici’nin oğlu Murat Gezici ise, babasının durumlarını şöyle anlattı: “Biz aslen Batmanlıyız. Batman’da başımıza bir olay geldi. Yaşadığımız olaydan sonra Muş’a taşındık. Muş’ta devlet 540 Lira babam için destek veriyor. Bu da evin kirasını, bez ve babamın mamasına ancak yetiyor. Benimde 7 nüfusum var. Kirada oturuyorum ve işsizim. Babamın durumu zaten ortada. Biz üç kardeşiz, üçümüz de kirada oturuyoruz. Devlet büyüklerimizden bize destek çıkmalarını istiyoruz.

Babasının akciğer kanseri olduğunu ve annesinin tek başına babasına bakamadığını kaydeden Meliha İrge de evli olduğunu, babasının altını değiştirip temizliğini yapmak için günde 3 defa annesine yardım etmeye gittiğini, söyledi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.