"Kardeşlerimiz cezaevlerini medreseye dönüştürdüler"

"Kardeşlerimiz cezaevlerini medreseye dönüştürdüler"

​MAZLUMDER Ağrı Şubesi tarafından yapılan basın açıklamasında, 20 yıldır cezaevlerinde tutulan Müslümanların serbest bırakılması gerektiği ifade edildi.

MAZLUMDER Ağrı Şubesi, 28 Şubat sürecinde İslami hassasiyetleri nedeniyle halen tutuklu bulunan Müslümanların mağduriyetine dikkat çekmek için basın açıklaması düzenledi.

Dernek binasında gerçekleştirilen basın açıklamasını MAZLUMDER Şube Başkanı Yüksel Aslan okudu.

Aslan, açıklamasında 20 yıl önce gerçekleşen darbe ile yüzlerce gencin Müslüman kimliklerinden dolayı brifinglerle talimat alan yargıçlar tarafından müebbet hapis cezalarına çarptırıldığını ve soruşturma, yargılama ve temyiz aşamalarında hukukun ilkelerinin yok sayıldığının altını çizdi.

"Kardeşlerimiz Allah'a tevekkül etmişler"

"20 yıldır içerideki kardeşlerimiz Yusuf (aleyhisselam) gibi vakarlarını korumuşlar." diyen Aslan, "Allah'a tevekkül etmişler, bulundukları cezaevlerini birer medreseye dönüştürmüşler, Rabbine karşı sorumluluklarını ifade etmeye çalışmışlardır. Bu kardeşlerimizin yakınları ve arkadaşları onları yıllardır ziyaret ederek vefanın en güzel örneğini ortaya koymuşlardır. Başta MAZLUMDER Cezaevi Komitesi ve hukukçuları ile birlikte camianın diğer hukukçuları da üzerine düşeni yapmaya çalışmışlardır. Söylenecek söz kalmamıştır. Artık söz de karar da Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin, hükümetin ve tabii ki Sayın Cumhurbaşkanımızındır." dedi.

"28 Şubat hayatlar çaldı"

28 Şubat’ın çaldığı hayatların hesabı hakkıyla sorulamadığı gibi halihazırda 20 yılı aşan sürelerle cezaevlerinde tutulan 600’e yakın mahpus ve bu mahpusların aileleri yönünden söz konusu darbe halen hayat çalmaya devam etmekte olduğunu söyleyen Aslan, "28 Şubatçıların müebbet hapis talebiyle yargılandığı, brifingli ya da paralel yargının elemanları olup kritik mahkemelerde görev yapan hâkim ve savcıların ihraç ve tutuklamalara muhatap olduğu bir süreçte 28 Şubat tutsakları 20 yıldan uzun bir süredir içeride olup, bu kişilerin anne, baba, eş ve çocukları ise halen cezaevi yollarında mağdur edilmektedirler." şeklinde konuştu.

"20 yıl önce yaptığı bu yanlış düzeltilmeli 28 Şubat mağdurları serbest bırakılmalıdır"

Aslan, "Beraat etmesi gerekirken aynı torba dosyaya dahil edildikleri için müebbet hapis cezası verilen; en ağır yorumla bile adli nitelikli süreli hapis cezası alması gerekirken siyasi nitelikli müebbet hapis cezası verilen; delil niteliği tartışmalı olup ABD’de deşifre edilmiş dijital kayıtlarla cezalandırılan; avukatsız ve işkenceli sorgulamalarda imzalatılan sahte ifade tutanaklarına dayanılarak gençlikleri ellerinden alınan; toplumsal zemin oluşturmak adına ev ya da işyerlerine yerleştirilen sahte delillere dayanarak aşağılık iftiralarla suçluymuş gibi medyanın önüne atılan 28 Şubat mahpusları, darbenin mağdurları olarak halen cezaevlerinde tutuluyorlar. 28 Şubat dönemi Türkiye'sinin kötü niyetli yöneticileri, faili meçhullerin, ihanetlerin üzerini  örtmek için Müslüman halkın, gençlerin ensesinde boza pişirmişler. Kimi siyasetten uzaklaştırılmış, kimini de hayali suçlarla itham ederek zindanlara atmışlardır. Onların 20 yıl önce yaptığı bu yanlış düzeltilmeli 28 Şubat mağdurları serbest bırakılmalıdır." ifadelerini kullandı.

İLKHA


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.