Karlıova Hacılar köyü kutlu doğum etkinliği 2015 foto video peygamber sevdalıları

Karlıova Hacılar köyü kutlu doğum etkinliği 2015 foto video peygamber sevdalıları

Bingöl’ün Karlıova ilçesine bağlı Hacılar köyünde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Karlıova’nın Hacılar köyünde halkın yoğun katılımıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. HÜDA PAR’ın desteklediği Bingöl bağımsız milletvekili adayı Said Şahin’in de beraberindeki heyetle etkinliğe iştirak ettiği görüldü.

Etkinlik, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayarak küçük çocukların okuduğu Mevlid-i Şerif ile devam etti. 

Daha sonra Özlem Ajans sanatçıları ilahi ve ezgiler seslendirdiler. Okunan ilahilere, köy halkının da eşlik ettiği görüldü. Küçük kız çocuklarının okudukları şiirlerle programda duygu dolu anlar yaşandı.

Yoğun katılımın olduğu etkinlikte İlahiyatçı Bayram Sönmez ile Salih Çelik birer konuşma yaptı.

Konuşmasını Zazaca yapan Sönmez, "O gün Hz Muhammed’e Peygamberlik geldiğinde ve O’nu Mekkelilere anlattığında mal ve makam sahipleri rahatsızlık duydu. Peygamber efendimizi davasından vazgeçirmek için dünyalık birçok şey teklif ettiler. Bunun üzerine Efendimiz 'Vallahi güneşi sağ elime, ayı sol elime verseniz de bu davamdan asla vazgeçmem' dedi. Günümüzde de İslam davası ve onun takipçilerinden rahatsız olanların var olduğuna şahit olmaktayız.” ifadelerini kullandı.

Etkinliğin bir diğer konuşmacısı olan Salih Çelik, “Bugün topluma bakıyoruz, herkes kendine birilerini örnek alıp takip ediyor. Kimisi bir futbolcuyu, bir başkası bir sanatçıyı veya siyasetçiyi örnek alıyor. Kur’an’da ise 'Sizin için Hz Muhammed’de en güzel misaller vardır' diyor. Madem O, bizim için en güzel örnektir o ne yapmışsa ve neden sakınmışsa bizlerin de aynısını yapmamız gerekiyor. Hayatın her alanında O’nu örnek almalıyız." dedi.

İLKHA
































 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.