Karlıova şehitlerini andı

Karlıova şehitlerini andı

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde Kar-Der tarafından düzenlenen Şehadet ve Şehitlik gecesinde bir süre önce PKK tarafından katledilen Cengiz Tiryaki ve Fethi Yalçın anıldı.

Karlıova Kar-Der tarafından Şehadet ve Şehitlik gecesi halkın yoğun katılımı ile gerçekleşti.

 

Karlıova Hüseyin Hüsnü Tekışık Ortaokul konferans salonunda düzenlenen geceye Doğruhaber Gazetesi yazarı Said Şahin, PKK tarafından silahlı saldırı sonucu katledilen Cengiz Tiryaki ve Fethi Yalçın’ın aileleri, akrabaları ve yoğun bir katılımla gerçekleşti. Kur'an tilavetiyle başlayan program Sinevizyon gösterimi, Hikmet Kayınçiçek ve Ömer Akgün’ün seslendirdiği ilahilerle devam etti.

 

Programda konuşan Said Şahin, salonda bulunan Fethi Yalçın ve Cengiz Tiryaki'nin ailelerine selam verip “Ellerinden öpüyor ve Şehadetlerini tebrik ediyorum” demesiyle gözyaşlarına hakim olamadı. Hıçkırıklara boğulan Şahin, “Fethi Yalçın’ın kızı aklıma geldi ben onu tanımıyordum, sosyal medyada gördüm, onun baba yüzün neden soğuk deyişi aklıma geldi. Evet, ona cevap veremediler, bu ülkenin Cumhurbaşkanı, Başbakanın bunun cevabını veremedi, iktidarı, gazetecileri, medyası bu kızın sorusunun cevabını veremediler. Bir kısım ölümleri ve öldürmeleri gördüler ama bu kızın babasının yüzünün neden soğuk olduğunu görmediler. Ama Allah bu hüznü de bu masumiyeti de görüyor.” dedi.

 

İslam bugüne gelmişse şehitlerin vesilesiyle gelmiş

Şehadet ve şehitlikle ilgili konuşmasına devam eden Şahin, “Bu ay, değerli alimlerin, mücahitlerin, Allah dostlarının şehit edildiği aydır. Şeyh Said’in kıyamının başladığı aydır. Şehit İmam Hasan Elbenna’nın şehit edildiği aydır. Onun için Şubat ayı şehadet ayı olarak anılır. Şehadet Hz Adem’in çocuklarından bugüne kadar yaşanan hadiselerdir. Kutlu bir kervan ve kutlu bir hadisedir. İslam bugüne gelmişse şehitlerin vesilesiyle gelmiş. Alimlerin, peygamberlerin vesilesiyle gelmiştir. Bu yüzden sorumluluk ağır oluyor, bir yandan onlar şehit oluyor, şehadete kavuşuyor ama diğer yandan davalarını bize bırakıyorlar. Bizim bu davaya, bu emanete sahip çıkmamız lazım.” diye konuştu.

 

En gür seda İman etmişiz ki İslam’ın sedası olacaktır

İslam'ın baharının geleceğini belirten Şahin şöyle devam etti: “Bu hesap burada bitmeyecek, bu hesap burada da karşılığımı görecek ve görüyorlar da. Bakmayın İslam ümmetinin coğrafyasının kışı yaşadığına İslam’ın baharı gelecek bu Allah’ın vaadidir. Şu inkılabatı istikbal içinde en gür seda İman etmişiz ki İslam’ın sedası olacaktır. Ama burada görülmese de hesap, ahirette görülecek. O yüzden mazlumlar acılarını unutacak, ancak zalimler saraylarını, yaşadıkları zevkleri hatırlayacak ama acıyla hatırlayacak.”

 

Kürtlerin yaşadığı acılara da değinen Şahin, “Kürt halkı çok zülüm gördü, bu coğrafya çok acılar çekti. Bu halk bunu hak etmiyor. Bu halkın huzurunu, selametini istiyorsanız bu silahların namlularını bu halka çevirmeyeceksiniz, mazlumlara çevirmeyeceksiniz. Ve birileri de Cihat adı altında bu hatayı yapıyor. Yüzyıllardır halkı Müslüman olan ülkelerin diktatörlerine dövdürülen Kürt halkına saldırmayı cihat olarak görüyorlar. İsrail orda dururken, Esad, zalimler dururken, emperyalist dünya dururken, cihat adı altında Kürtlere saldırmalarını cihat olarak algılıyorlar, bu yanlış bir cihattır, hesap hatasıdır. Çünkü Kürt halkı mazlumdur.” dedi.

 

Said Şahin’in konuşmasından sonra Karlıova’da katledilen Fethi Yalçın ve Cengiz Tiryaki’nin çocukları, babaları için hazırlanan sinevizyonu görünce hep birlikle sahne önüne gelerek dikkatle izlemeleri ve telefona kaydetmeleri katılımcıların duygulanmasına sebep oldu.

 

Cengiz Tiryaki’nin kızı Hira Tiryaki, babasına yazdığı, “Canım babam seni çok özledim biliyorum sen Şehitsin. Ne mutlu bana Şehit kızıyım babacım. Kardeşlerim seni her zaman soruyorlar cevap vermek çok zor, ama senin Şehit olduğunu biliyorlar. Babacığım Taha seni çok özlüyor ama Taha’da senin Şehit olduğunu biliyor canım. Babam sana kıyanlar Allah’ından bulsunlar. Seni çok seviyorum babacığım.” şeklindeki mektubu okudu. Hira'nın mektubu okuması salonda gözyaşlarına neden oldu.

 

Ön sıralarda oturan Cengiz Tiryaki’nin ağabeyinin ise program boyunca ağladığı gözlemlendi.

 

Program yapılan dua ile son buldu.

 

Said Şahin program sonrası Fethi Yalçın ve Cengiz Tiryaki’nin çocuklarıyla hatıra fotoğrafı çekti. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.