Karlıova’da 4 ayda 25 PKK zanlısı tutuklandı

Karlıova’da 4 ayda 25 PKK zanlısı tutuklandı

Bingöl Valiliği, Karlıova ilçesinde PKK’ye yönelik operasyonlarda 4 ayda 208 kişinin gözaltına alındığı bunlardan 25’nin tutuklandığının açıkladı. Öte yandan Adaklı ilçesi kırsalında da 15 sığınağın imha edildiği bildirildi.

Bingöl Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, Karlıova’daki 4 aylık PKK operasyonlarında 25 PKK’linin tutuklandığı belirtildi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “İlimiz Karlıova İlçesi’nde PKK/KCK terör örgütünün faaliyetlerinin önlenmesi ve deşifre edilmesine yönelik olarak sürdürülen çalışmalar kapsamında son 4 ayda PKK/KCK terör örgütü üyesi oldukları değerlendirilen şahıslara yönelik olarak yapılan operasyonlar neticesinde 208 şahıs gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan şahıslardan 25’i tutuklanırken, 20’si adli kontrol şartıyla olmak üzere 183 şahıs ise serbest bırakılmıştır.”

15 sığınak imha edildi

Öte yandan Bingöl’ün Adaklı ilçesi kırsalında PKK’ye yönelik operasyonda 15 ayrı sığınakta çok sayıda yaşam malzemesinin ele geçirildiği belirtildi.

Operasyonda 15 ayrı sığınakta 1 büyük telsiz, 1 keskin nişancı dürbünü, 2 güneş paneli, 3 akü ve 1 güç kaynağı, 980 kg muhtelif gıda malzemesi ile çok miktarda mutfak ve giyim malzemesi ele geçirildiği öğrenildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.