Karlıova'daki öğretmenlerden örnek davranış

Karlıova'daki öğretmenlerden örnek davranış

​Bingöl’ün Karlıova ilçesinde Öğretmen Hüseyin Hüsnü Tekışık Ortaokulu’ndaki görevli öğretmenler kendi evlerinde, Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavına hazırlanan 90 öğrenciye ücretsiz ders veriyor.

Karlıova ilçesinde Öğretmen Hüseyin Hüsnü Tekışık Ortaokulu’ndaki görevli öğretmenler, öğrencilerinin daha iyi bir eğitim alarak yüksek mevkilerde görme gayesiyle, kendi  evlerini adeta okula çevirip  fedakarlık örneği sergileyerek, mesai saatleri dışında kendi evlerinde ders vermeyi kararlaştırdı.   

Evlerinin tüm odalarını dersliğe çeviren öğretmenler, öğrencilere  gruplar halinde, her gün 2 saat   ders veriyor.

Hazırladıkları  program doğrultusunda hareket eden öğretmenler, düzenli olarak kendi branşlarındaki dersleri anlatarak, öğrencileri TEOG sınavına hazırlıyorlar.

Fedakârlık örneği sergileyen öğretmenleri ziyaret eden Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Özellikle Doğu ve Güneydoğu`da zor şartlarda okumaya çalışan öğrencilerin fedakâr eğitimcilerin desteğine ihtiyacı olduğunu belirtti.

Öğretmenliğin her zaman fedakârlık gerektiren bir meslek olduğunu belirten Sarı, “Öğretmenliği ben de sizler gibi vicdanî bir meslek olarak değerlendiriyorum. Manevî karşılığını beklediğimiz bir iş yapıyoruz. Gelecekte sizlerin yetiştirdiği bu öğrencilerimizi, bir üniversite öğrencisi, öğretmen, doktor ve mühendis olarak görmek, beklediğimiz manevî karşılıktır. Yaptığınız bu anlamlı ve fedakârlıktan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.

Öğretmenlerinin bu davranışından büyük mutluluk duyduklarını belirten öğrenciler, “Öğretmenlerimiz kendi evlerinde bizlere ders veriyorlar. Öğretmenlerimizin ilgisi bizleri mutlu ediyor.” şeklinde memnuniyetlerini dile getirdiler.İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.