Kartepe'de Kutlu Doğum programı düzenlendi

Kartepe'de Kutlu Doğum programı düzenlendi

Peygamber Sevdalıları Platformu Kocaeli Koordinatörlüğü tarafından Kartepe ilçesinde Kutlu Doğum programı düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Kocaeli Koordinatörlüğü tarafından Kartepe Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Etkinliğe, HÜDA PAR Kocaeli ve Düzce İl Başkanlarının yanı sıra kimi STK temsilcileri katıldı.

Etkinlik Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayıp, Mevlid-i Şerif’in okunmasıyla devam etti.

Konya Grup Davet sanatçıları tarafından okunan ilahilerle devam eden programda açılış konuşmasını Kocaeli Umut-Der Kartepe ilçe temsilcisi Abdulhalim Polat yaptı.

Peygamber Sevdalıları Platoformu’nun ortaya çıkış amacını ve faaliyetlerini anlatan Polat, Peygamberi anlamak ve anlatmak için var güçleriyle çalışacaklarını ifade etti. Polat, "Bugün yeryüzünde olan sıkıntıların tamamı peygamberi ihmal ettiğimiz içindir. Biz biliyoruz onun hayatı mükemmeldir, o halde hep birlikte ona sarılalım." dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan Araştırmacı-Yazar İsa Güvendik, Asr-ı Saadet ve Hz. Muhammed’in hayatından kesitler aktararak, insanın ancak onlar gibi yaşayarak mutlu olabileceğine vurgu yaptı.

Güvendik konuşmasında, "Sahabeler arasındaki kardeşlik bizim için rol modeldir. O halde biz de önümüzde duran bu rol modellerin yolundan gitmeliyiz. Mus’ab Bin Umeyr, Peygambere olan sadakati olmasaydı, Ebu Zer ve Selman-ı Farisî arasında harikulade bir kardeşlik olmasaydı, emin olun bu denli bir başarı da yakalayamazlardı." diye belirtti.

Yapılan konuşmanın ardından Peygamber Sevdalıları Kutlu Doğum Siyer sınavında dereceye girenlerin ödülleri verildi. Program, Grup Davet sanatçılarının okuduğu ilahiler ve yapılan duayla sona erdi. (İLKHA)





















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.