Kayıp avcı için arama çalışması başlatılmamasına tepki

Kayıp avcı için arama çalışması başlatılmamasına tepki

Şırnak'ın İdil ilçesinde 3 gün önce İdil göletine ördek avlamaya giden ancak gölette kaybolan avcının bulunması için arama çalışmaların henüz başlamaması tepkilere neden oldu.

ŞIRNAK - Şırnak'ın İdil ilçesindeki İdil göletine ördek avlamaya giden Mehmet Zeki Bosor'dan (36) 3 gündür haber alınamıyor. Gölette kaybolduğu sanılan avcının bulunması için arama çalışmaları dalgıçların gelmemesi nedeniyle 3 gündür başlatılamıyor.

 

3 gündür Diyarbakır ve Van'dan gelecek dalgıçları beklediklerini ifade eden Bosor'un yakınları, şimdiye kadar arama kurtarma çalışmalarının başlamamasına tepki gösterdi.

 

Zeki Bosor'un kardeşi Nebi Bosor, şimdiye kadar arama kurtarma çalışmalarının başlamamasına tepki göstererek, "Zeki, 21 Aralık Cumartesi günü saat 10.00 sıralarında ava gitmek için evden çıktı. Geri dönmeyince saat 17.00'de kaymakamlığa, polise ve jandarmaya haber verdik. Jandarma ve polis aynı gece aramaya çıktı ancak herhangi bir ize rastlamadı. Gece karanlık basınca aramalar durduruldu. Sabah saat 08.00'de İdil ile Tepe köy arasında bulunan gölette Zeki'nin av tüfeği, av yeleği donan göletin üzerinde sigara paketi bulununca gölette düştüğü üzerinde durduk.

 

Göletin buzlu olması ve havanın soğuk olması nedeniyle jandarma dalgıçlar gelene kadar gölete girilmesine izin vermedi. 3 gündür Van ve Diyarbakır'dan gelecek dalgıçların gelmesini bekliyoruz." dedi.

 

Baba Abdi Bosor da, 3 gündür beklemelerine rağmen şu ana kadara kaymakamın kendilerini sormadığını dile getirerek, biran önce arama kurtarma çalışmalarını başlamasını istedi.

 

Öte yandan, Diyarbakır ve Van'dan yola çıkan dalgıçların, kısa sürede İdil'de olacağı öğrenildi. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.