“Kendini geliştirmiş her gencin önünü açarız”

“Kendini geliştirmiş her gencin önünü açarız”

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Muş’a gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ana yasa değişikliğiyle ilgili konuşarak, kendini yetiştiren geçlerin önlerini açacaklarını söyledi.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Muş’a gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, STK temsilcileri ve vatandaşlarla bir araya geldi. Anayasa değişikliğiyle ilgili konuşan Tüfenkci, referandumda evet çıkması durumunda milletvekili seçme yaşının 18’e düşeceğini, kendini yetiştiren geçlerin önlerini açmak istediklerini belirtti.

Muş Sanayi ve Ticaret Odası konferans salonunda yapılan istişare toplantısına; Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin yanı sıra Muş Valisi Seddar Yavuz, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Muş Belediyesi Başkanı Feyat Asya, AK Parti Milletvekili M. Emin Şimşek, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Milletvekili seçilme yaşının 18’e düşürülmesi ile ilgilide konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Biz bu anayasa değişikliğini getirdiğimizde öyle bir algı oluşturdular ki zannediyorlar ki bütün meclis gençlerden oluşacak. Yok, öyle bir şey. Kendini geliştirmiş her gencin önünü açarız, milletvekili de yaparız. Neticede sizden oy alacak, yanlış birini gösterirsek oy vermeyeceksiniz. Dolayısıyla hiçbir partide kendini yetiştirmemiş bir genci milletvekili adayı göstermez. Milletvekili olmak o kadar kolay değil. Rekabetin olduğu bir yerde gençlerin kendilerini iyi yetiştirmeleri gerekir. Gençlerin önünü açtık seçme hakkı verdik. Seçen biri elbette seçilebilir.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin her daim ülkede sorun oluşturduğunu ve krizlere sebep olduğunu ifade eden Bakan Tüfenkci, “Bütün iddiamız bütün davamız ülkemiz için demokrasi ve hukukun gelmesidir. Bütün davamız 80 milyon vatandaşımızın, 81 vilayetimizin mutluluğudur. İnşallah sizlerin sayesinde Türkiye 16 Nisan’dan sonra eski karanlık günlerine dönmeyecek ve millette buna izin vermeyecektir. Biz cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini getirirken hep şunu hesapladık. Bundan sonra artık millete rağmen hiçbir şey olmayacak. Cumhurbaşkanlığı seçimleri her daim bu ülkede sorun olmuş hatta krizlere sebep olmuştur. 82 darbesinin gerekçelerinin biride uzun zaman cumhurbaşkanının seçilmemesi gösteriliyor. Bunun için diyoruz ki etkin, verimli ve güçlü bir yönetim olması gerekir.” şeklinde konuştu.

Tüfenkci, “Türkiye’de hiçbir şey eskisi gibi olmayacağını belirterek, “Terör karşısında Türkiye daha çok kenetlenerek büyümeye, gelişmeye, sorunlarını çözmeye devam edecektir. Terörü birlik ruhuyla, kardeşçe dize getireceğiz. Terör örgütleri toplum ile devlet arasına asla girmeyecek, bu millete yapılan baskı, şantajı, hizmetleri engellemenin bedelini tek tek ödeyecekler, hem FETÖ ödeyecek hem de PKK ödeyecek, giden canların, malların hesabını verecek. Hesap vermeden de bu dünyadan gitmeyecekler.” dedi.

Programda, Muş Valisi Seddar Yavuz, Muş Belediyesi Başkanı Feyat Asya ve AK Parti Milletvekili M. Emin Şimşek’te birer konuşma yaptı. Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti. (Ayetullah Tarhan-İLKHA)  






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.