Kimsenin uğramadığı engelliler derneğini öğrenciler unutmadı

Kimsenin uğramadığı engelliler derneğini öğrenciler unutmadı

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla da olsa, resmi ve özel hiçbir kuruluşun uğramadığı Silopi Engellileri Yardımlaşma Dayanışma ve Destekleme Derneğine öğrenciler ziyaret ederek, yöneticilerine moral kaynağı oldu.

Şırnak’ın Silopi İlçesinde faaliyette bulunan Engellileri Yardımlaşma Dayanışma ve Destekleme Derneği Başkanı Abdullah Süer’in, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ünde, kendilerini  hiç kimsenin  kimsenin ziyaret etmediği için sitemlerde bulunduktan sonra, bugün öğrenciler tarafından ziyaret edildi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde, ülkenin  her yerinde, engelliler ziyaret edilip manevi destekler verilirken, dün Şırnak’ın Silopi İlçesi’nde faaliyet yürüten Silopi Engellileri Yardımlaşma Dayanışma ve Destekleme Derneği’ni kimse ziyaret etmemişti. Hiçbir kamu ve toplum kuruluşunun ziyaret etmediği derneği, bugün öğrenciler ziyaret etti. Öğretmenleriyle beraber engelli derneğini ziyaret eden öğrencileri, dernek başkanı Abdullah Süer karşıladı.

Öğrenciler  ziyaretleri sırasında, aslında dün gelmeleri gerektiğini belirterek, ancak bugün fırsat bulup geldiklerini ifade ettiler.

Öğrencilere nasihatlerde bulunan dernek başkanı Süer, aslında her insanın birer engelli adayı olduğunu söyledi.

Kendisinin de gözlerinden engelli olduğunu ifade eden Süer, “Engelli bir insanı gördüğünüz zaman mümkün olduğu kadar sen ona değer verdikçe, Allah da sana değer verir. Ama sen onu rencide ettikçe, sen de rencide olursun. Her tarafta rencide olursunuz. Onun için engelli insanlar olsun, yaşlı insanlar olsun, bunlara ne kadar saygı gösterirsen, senin de Cenabı Allah yanında rütben büyür. Kimsenin akşama kadar veya bir saate kadar cebinde garantisi var mıdır? Ama yok işte.” dedi.

Ziyaret bitiminde öğrencilere ve öğretmenlerine teşekkür eden Başkan Süer, ziyaretin sonunda onları kapıya kadar eşlik ederek uğurladı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.