Konya Umut Kervanı Mart ayı faaliyet raporunu açıkladı

Konya Umut Kervanı Mart ayı faaliyet raporunu açıkladı

Konya’da yaptığı yardım faaliyetleriyle muhtaç ve mağdurların umudu haline gelen Konya Umut Kervanı Gıda Bankası Mart ayı faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaştı.

Yaptığı yardım faaliyetleriyle Konya’da muhtaçların umudu haline gelen Umut Kervanı Platformuna bağlı Umut Kervanı Gıda Bankası Mart ayı faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaştı.  Umut Kervanı Mart ayında 91 aileye toplamda 5 bin 234 lira değerinde ev eşyası, giyim, ayakkabı, kırmızı et ve gıda yardımında bulundu.

Mart ayı faaliyet raporunu açıklayan dernek başkanı Ferit Akkuş, “Her ay sürekli hale getirdiğimiz yardımları bu ay da muhtaçlara ulaştırdık. Mart ayı içerisinde bir aileye bin 250 TL değerinde ev eşyası, 7 aileye 780 TL değerinde giyim ve ayakkabı,  20 aileye kırmızı et, 63 aileye de gıda yardımı olmak üzere toplamda 91 aileye 5 bin 234 TL değerinde yardımda bulunduk." dedi.

Sahada olduklarından dolayı çok büyük mağduriyetlerle karşılaştıklarını Suriyeli bir aileyi ziyaretlerinde çok duygulandıklarını belirten Akkuş; “İnanın kaldıkları ev, evin dışında her şeye benziyordu. Tuvaleti ve banyosu olmayan bir barakada yaşıyorlardı. Evin reisi 65 yaşında bir ihtiyardı. Uzun bir süredir çalışamayan baba yeni bir iş bulmuştu. Evin annesi ise kalp hastasıydı. Gerçekten gördüğümüz manzara karşısında yüreğimiz burkuldu. Buradan imkan sahibi işadamlarımıza esnaflarımıza sesleniyorum. Mazlumiyetini bilmediğimiz nice garipler var. Bunlara inancımızın gerektirdiği gibi el uzatalım." şeklinde konuştu.  (Hamza İrasul - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.