Konya’da İslam şehitleri anıldı

Konya’da İslam şehitleri anıldı

Mustazaflar Cemiyeti Konya Şubesi, Şubat ayı Şehadet ayı münesabetiyle ‘Şehit ve Şehadet’ konulu bir etkinlik düzenleyerek İslam şehitlerini andı.

Mustazaflar Cemiyeti Konya Şubesi tarafından düzenlenen ‘Şehit ve Şehadet’ programına MİNHAP Başkanı Araştırmacı Yazar Cemal Çınar konuşmacı olarak katıldı. Süleyman Şah Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa halkın yoğun katılım gösterdiği görüldü.

 

Program Ahmet Aktaş Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Gecede bir açılış konuşması yapan Mustazaflar Cemiyeti Konya Şube Başkan Yardımcısı M. Zülfi Tan misafirlere derneklerinin faaliyetlerini anlattı.

 

Grup Davet’in ilahi ve ezgileri ile devam eden programda bir konuşma yapan Cemal Çınar Hoca ise şehadete özlem deyince Halit bin Velid’i anımsadığını, vücudunda 78 kılıç yarası bulunduğunu ancak şehit olmadığı için Halit bin Velid’in çok üzüldüğünü, vefatı esnasında da ben develer gibi yatakta ölmek istemiyorum diyerek kılıcına tutunarak ayakta ölmek istediğini belirtti.

 

Şehadet ile normal ölüm arasında ki farkın ne olduğuna da değinen Çınar, “Sahabeden birisi Resulullah’a gelerek şöyle sordu; Şehit olan bir Mümin ile normal olarak vefat eden bir Mümin arasında ne fark var. Resulullah ise şöyle buyurur; yer ile gök arasında ne kadar fark var. Ashab, hesabını bilemem Ya Resulullah.  Peygamber, İşte hesabını bilemediğin kadar fark var.” dediğini belirtti.

 

Birçok kavram gibi şehit ve şehadet kavramının da zamanımızda en çok istismar edilen kavramlardan biri olduğunu belirten Çınar, Hayatı Allah’ın diniyle savaş halinde, İslam’ın mukaddesatlarına karşı kin ve garez içinde, Mü’minle karşılaştığında; kırmızı görmüş bir boğa gibi kininden titreyen insanların, şehadeti ve şehitliği anlayamayacağını ifade etti.

 

Etkinlik, sinevizyon gösterimi ve Grup Davet’in ilahi ve ezgileriyle sona erdi. (Hamza İRASUL-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.